הרעלת ברזל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/07/2013 | 08:21 | מאת: מיכאל

אני בן 85.עברתי 3 ניתוחי מעי גס לסילוק גידול סרטני - אחד ב1998 ,שני באוגוסט,2009,שהסתבך, ושלישי כמה ימים אחרי כן, נכרת רוב המעי הגס, חלק מהמעי הדק, והטחול.היה לי תסחיף ריאתי דו צידי, הותקן בי פילטר/מטריה ואני מטופל במדלל דם, XARELTO במארס השנה התגלתה אנמיה, 10.2 HGB . קיבלתי מרופא משפחה תרדיפרון 80 מ"ג ל3 חודשים.לקראת סוף הטיפול,התעלפתי, ואחר כך הופיע שתן שחור, חום 38מעלות,עליית סוכר, עליית INR זיהום חיידקי קשה בשתן, ללא כל כאב,או סימן גופני כלשהו.היציאה בצבע רגיל לחלוטין. הפסקתי ליטול את התרדיפרון, ותוך יומיים הצטלל השתן, ובהמשך נעלמו כל התופעות, כולל הזיהום, כאילו לא היו. לא נמצא כל פגם בלב, וגם האורולוג לא מצא דבר. האם יתכן שהתרדיפרון עשה את כל המהומה הזאת? האם יתכן שברזל שלא נקלט, התפנה דרך השתן ולא דרך הצואה? האם יתכן שההתעלפות נגרמה ע"י הרעלת ברזל?

בשל הופעת הסימנים כ-3 חודשים לאחר תחילת הטיפול וללא תוצאות של בדיקות דם קשה לדעת אם תופעות אלה קשורות לתרופה. התרופה עלולה לגרום לשינוי צבע השתן, גם תרופות נוגדות קרישה עלולות לגרם לדימום בשתן. עפ"י התיאור שלך היה זיהום שאולי גרם לעילפון. מאחלת בריאות שלמה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי