פריזמה והעלמות חוש הטעם

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/02/2019 | 13:45 | מאת: מודאגת

שלום. אני נוטלת ארבעה ימים חצי כדור פריזמה 10 מ"ג עקב תסמונת קדם וסתית חמורה.. בהתחלה היה לי טעם מוזר בפה כמו טעם לוואי והיום חוש הטעם נעלם.. האם זה חלק מתופעת הלוואי? האם זה יחלוף?והאם מדובר במשהו בלתי הפיך? אודה לך על תשובתך

יובש בפה ושינויים בחוש הטעם הינן תופעת לוואי ידועות ושכיחות לתכשיר פריזמה (המכיל את החומר הפעיל fluoxetine), אובדן חוש טעם הינה תופעת לוואי נדירה. כאשר תופעה מתרחשת עם תחילת טיפול תרופתי/עליית מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול התרופתי. שינויים בחוש הטעם, הנגרמים מתרופות צפויים לחלוף עם הפסקת הטיפול. יש לפנות לרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי