לקיחת אומפרדוקס אחרי אירוע בתריסריון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

16/01/2019 | 20:26 | מאת: יהושע

שלום אושפזתי בתל השומר בעכבות פרפוציה בתריסריטן וטופלתי בהצלחה ללא ניתוח וכעת אני בבית ואוכל באפן סדיר המשך טיפול נתנו לי אומפרדוקס פעמיים ביום,אין לי צרבת או חומציות, והשאלה היא לשם מה אני צריך לקחת את הכדור ,כי יש נזקים ממנו . תודה לתשובתכם

שלום רב, טיפול במעכבי משאבות מימן (PPIs) כגון אומפרדקס חשוב, כאשר הגורם לפרופורציה הוא למשל כיב ללא תלות בתסמיני צרבת. משך הטיפול יקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי. במידה ולא קיבלת הסבר על סיבת הטיפול ואופן הטיפול (משך/מעקב נדרש וכו'), כדאי לפנות לרופא ולברר. בהתייחס לבטיחות הטיפול, ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. עם זאת, הרופא שוקל את הסיכון הפוטנציאלי בטיפול למול התועלת הצפויה ממנו לפני מתן טיפול תרופתי. תופעות הלוואי השכיחות לקבוצת תכשירים זו הן תופעות לוואי במערכת העיכול. תתכנה תופעות לוואי נדירות יותר כגון תגובות עוריות, שינויים בספירות דם והפרעה בתפקודי כבד ועוד. אפרט על מספר תופעות נוספות: שימוש ממושך של מעכבי משאבת מימן קושר לסיכון מוגבר לזיהום/דלקת במערכת עיכול ולכן יש לפנות לרופא במידה ומופיעים שלשול חריף שאינו חולף עם או ללא כאבי בטן וחום. שימוש ממושך בתכשירים אלה יכול לגרום לירידה ברמות המגנזיום, נתרן וויטמין B12 בדם. הרופא ישקול בדיקות דם סדירות לצורך מעקב. כמו כן, לאחרונה פורסמו מחקרים אודות קשר אפשרי בין שימוש במעכבי משאבת מימן לבין תופעות לוואי שונות ביניהן סרטן קיבה באנשים שטופלו נגד החיידק הליקובקטר. המחקרים הינם מחקרים תצפיתיים וככאלה בעלי מגבלות רבות בקביעת קשר סיבתי בין הטיפול התרופתי לתופעה. למידע נוסף ורשימת תופעות הלוואי מפורטת ומלאה יותר, יש לעיין בעלון התרופה. אסכם כי המידע הבטיחותי הקיים תומך במאזן החיובי תועלת מול סיכון של התרופה לטיפול בהתוויות להן מיועדת וכי יש ליטול את התרופות בהתאם להתוויה הרפואית ולמשך הזמן שהומלץ. המידע אודות תופעות לוואי אפשריות של הטיפול בתרופות, תומך בצורך בהערכה תקופתית של הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ. בכל מקרה במידה ובמהלך הטיפול הנך חווה תופעת לוואי, יש ליידע את הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי