תשישות גדולה לאחר זריקת מטטרוקסאט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/11/2018 | 13:21 | מאת: מילי

קיבלתי זריקת מטטרוקסאט לפני 5 שבועות בעקבות הריון חוץ רחמי. עדיין תשושה באופן לא סביר. בדיקות דם תקינות. האם זו תופעה מוכרת? או שאני צריכה ללכת להיבדק?

כ-30% מהמטופלים בפרוטוקול חד פעמי של מטוטרקסאט מפתחים תופעת לוואי. בין תופעות הלוואי האפשריות הן עייפות, חולשה ופגיעה בריכוז. לרב, תופעות הלוואי של מטוטרקסאט, הניתן להריון חוץ רחמי, הינן מתונות וחולפות -רעילות הינה נדירה. עם זאת, אם מצבך אינו משתפר, יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי