התכווצויות שרירים מפושטות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/06/2017 | 17:29 | מאת: זהבית

18/06/2017 שלום, אני בת 75. נוטלת סוגים שונים של תרופות מרשם ביניהן לאיזון סוכרת,שומנים בדם,קרדיולוגיה ועוד. בשנים האחרונות אני סטבלת מאד מהתכווצויות שרירים תכופות בעיקר לפנות בוקר, שהתחילו בשוקיים, המשיכו לכפות הרגלים, ובזמן האחרון גם לזרועות ואפילו ללסת בעת פיהוק. כבר קרוב ל-4 שנים שאני לוקחת מגנוקס 520, אחד ליום,ולאחרונה אני מרגישה כאילו אני לוקחת פלסיבו. שום רגיעה ! שאלתי,אם מצד אחד קיימת תרופה יותר חזקה לתופעה הזו, ומצד שני, במידה שלא קיימת, האם ניתן לקחת יותר מאשר קפסולה אחת ליום. עד כמה""" ואיזה תוצאות עלולות להיות לכך?? תודה מראש

התכווצויות שרירים (muscle cramps) עלולות להופיע במגוון מחלות או הפרעות, חלקן נוירולוגיות וחלקן אחרות. מספר גורמי סיכון העלולים להעלות את הסיכון לתופעה הם גיל, חוסר איזון אלקטרוליטים (לא רק מגנזיום), תרופות (כגון משתנים) , מחלות רקע (חוסר איזון בלוטת תריס, בעיה בתפקודי כליות) ועוד. שימוש בתרופות ממשפחת הסטטינים (תרופות המיועדות להורדת רמת כולסטרול) עלול גם הוא לגרום לנזק לשרירים ולדלקות (אשר יובילו להתכווצות שריר בלתי רצונית) כתלות במינון. תוספי מגנזיום הוכחו במספר מחקרים כיעילים למניעת התכווצויות שרירים. יש לציין כי התכשיר Magnox אינו מוגדר כתרופה אלא כתוסף. לא ציינת בפנייתך את רשימת התרופות הספציפית שהנך נוטלת, ומהן מחלות הרקע. יש לפנות לרופא המטפל על מנת לשלול מחלות רקע העלולות לגרום להתכווצויות ו/או קשר אפשרי לתרופות שהנך נוטלת. קיימים טיפולים שניתן לשקול (טיפולים תרופתיים, ויטמינים מינרלים- האם נשלחת לבדיקת דם? האם נבדקו רמות?). מומלץ לפנות לרופא לבירור והתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי