מיקרופירין ואופטיסייף.....

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

25/03/2017 | 16:56 | מאת: מנחם

שלום. נוטל מיקרופירין 75 שהוא מדלל דם. רוצה לקחת אופטיסייף המכיל גם ויטמין E שככל שאני מבין, גם לו השפעה על דיללו הדם. האם מותר לקחתם יחדיו?

לוויטמין E ישנה פעילות נוגדת היצמתות טסיות ולכן מתן משולב עם נוגדי טסיות כגון אספירין עלול להגביר את הסיכון לדמם. הסיכון לדמם הינו תלו מינון ובד"כ בעל משמעות קלינית במינונים גבוהים של ויטמין E. התכשיר אופטיסייף מכיל מינון נמוך של ויטמין E עם זאת, בבחינת הסיכון המשולב, יש להתייחס לגורמי סיכון אחרים לדמם כגון תרופות נוספות (כדוגמת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים, נוגדי קרישה, נוגדי דיכאון מסוימים ועוד) , גיל מתקדם וכו'. במידה והוחלט לשלב את הטיפולים, מומלץ ליידע את הרופא על נטילת תוסף התזונה וכן ליידע את הרופא על סימנים לדמם כגון שטפי עור חריגים, דימום מהאף, חתכים המדממים זמן רב, חולשה יוצאת דופן וכו'.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי