היתכן כי נטילת ורגין גורמת לדליפת שת?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/02/2017 | 15:36 | מאת: נטילת טרגין

בת 77 חולה אונקולוגית. נוטלת 20 מג טרגין ליממה. לאחרונה סובלת מדלפת שתן. האם ניתן לייחס תופעה זו לנטילת טרגין?

TARGIN, אשר החומרים הפעילים בו הוא OXYCODONE ו NALOXONE, יכול להשפיע על שלפוחית השתן להתכווץ באופן מלא- ומכאן עלולה להוביל לאצירת שתן ולאי שליטה. עלולים להיות מספר גורמים לבריחת שתן בנשים- ביניהם היסטוריית הריונות ולידות, השמנת יתר, פגיעה קוגנטיבית וגיל מבוגר. ישנם סוגים שונים של בריחת שתן בנשים, והסוג האופיני לגיל מבוגר הוא איבוד שתן בדחף ("תסמונת השלפוחית הפעילה ביתר")- שבו דליפת השתן מלווה בתחושת דחיפות. לא ציינת בפנייתך האם ישנן תרופות אחרות הניטלות במקביל ומחלות רקע נוספות. בנוסף, מקרה שבו תופעת הלוואי התחילה בסמוך לנטילת התרופה מעלה את הסיכוי לקשר אפשרי. במידה והבעיה אינה מפסיקה יש לפנות לרופא לבירור.

29/10/2019 | 17:48 | מאת: רז

שלום ד"ר, מה הייתם ממליצה כתחליף לטרגין?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי