רפלוקס לא חומצי??

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

09/09/2008 | 21:48 | מאת: אוריין

מזה כשנה אני סובלת בהפרעות במערכת העיכול העליונה. בדיקת בריום גילתה שיש "רפלוקס עד שליש עליון של הושט". בבדיקת ניטור חומציות הושט עלה כי אין חומציות. בדיקת מנומטריה העלתה כי "פריסטלטיקה פרולפולסיבית עם תגובה טובה לבליעה. לחץ נמוך בוושט עליון ואמצעי. לחץ תקין ב LES עם הרפיה מלאה שלו". כשהרופא המטפל ראה את תוצאות הבדיקות הוא טען כי אם אין חומציות אז זה לא רפלוקס וכי מה שיש לי זה דיספפסיה. האם זה נכון? האם לא יתכן רפלוקס לא חומצי?האם דיספפסיה יכולה לגרום לעליית המזון לחלק העליון של הושט?

17/09/2008 | 19:21 | מאת:

היי אוריין, דיספפסיהזה שם לקשיי עיכול כלליים, שלא תמיד מתבטאים בבדיקות. ההגדרה של ריפלוקס זה עלייה של חומצות הקיבה לוושט, כך שלעניות דעתי, אין ריפלוקס שהוא לא קשור לחומציות, אבל אני לא רופאה. יתכן שיש לך באמת קשיי עיכול שמקורם לא בריפלוקס אלא משהו כמו תסמונת המעי הרגיז. הפתרון במקרים כאלה הוא בדרך כלל שינויים תזונתיים. יש גם כל מיני אנזימי עיכול וכדורים שמגבירים את תנועתיות המעיים אבל זה רק רופא יכול לרשום לך. הרבה בריאות