היסטוריה משפחתית של סרטן המעי הגס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/06/2008 | 12:43 | מאת: איילה

שלום, יש לי היסטוריה משפחתית חמורה של סרטן המעי הגס ואני חייבת לעבור קולונוסקופיה כל כמה שנים. יש לי גם בעיות עיכול קשות שלא מצאו להן סיבה (שלשולים כרוניים קשים). הפעם האחרונה שעברתי קולונוסקופיה היתה לפני שנתיים ואשמח מאוד להימנע מהבדיקה ה...אהמ...ידידותית הזו להרבה מאוד שנים. אבל בהתחשב בבעיות הכרוניות במעיים, אולי עדיף להיבדק לעתים קרובות יותר מאשר 5 שנים? או שסרטן המעי הגס לא צפוי להתפתח לפני גיל מסוים? האם בגיל 30 הסיכוי לפתח את המחלה קטן יותר? ידוע לכם על סטטיסטיקות מהסוג הזה? (אני לוקחת בחשבון את האפשרות שאני סתם אופטימית מדי ושסרטן המעי הגס לא מתחשב בגיל.) תודה מראש!

29/06/2008 | 20:09 | מאת:

היי איילה , לא הבנתי האם הקולונוסקופיה שלפני שנתיים נעשתה בזמן השלשולים או שהם התחילו אחריה. אם אחריה - צריך לבדוק בטוח. לגבי השאלה על גיל 30 - בגלל הגיל הצעיר סבירות נמוכה לסרטן המעי הגס, אבל בגלל הסיפור המשפחתי לא יוותרו על הבדיקה. כעקרון אני יודעת שיש הבדל אם בן המשפחה החולה קיבל את הסרטן בגיל צעיר או מבוגר יותר. אם קיבל בגיל צעיר, מקפידים יותר על הבדיקה. ככלל, במקרה כזה יש להתחיל בגיל צעיר יותר. מצאתי את האינפורמציה הבאה: אם יש קרוב משפחה מדרגה ראשונה (הורה, אח או בן) שהיה לו סרטן מעי גס, הגיל המומלץ, בו צריך להתחיל את המעקב, הוא 40 או 10 שנים לפני הגיל בו חלה קרוב המשפחה – המוקדם מהשניים (לדוגמה, אם האב אובחן כחולה בסרטן מעי גס בגיל 45, ילדיו צריכים להיבדק בגיל 35, אך אם האב חלה בגיל 58, הבדיקה אצל הילדים מומלצת בגיל 40). ישנם מצבים מיוחדים, בהם קיימים מס' בני משפחה עם סרטן המעי הגס או שקיימים סוגים שונים של סרטן אצל בני משפחה שונים. במקרים אלו יש להתייעץ באופן מיוחד עם מומחה למחלות דרכי העיכול (גסטרואנטרולוג), כדי לבחון את האפשרות שמדובר בתסמונת גנטית עם סיכון גבוה במיוחד למחלות ממאירות (ביניהן סרטן המעי הגס). ישנן תסמונות גנטיות, בהן הנטייה לסרטן היא כה גדולה, שיש להתחיל במעקב בגיל צעיר בהרבה ותדירות הבדיקות צריכה להיות גבוהה מהרגיל. הרבה בריאות