צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/11/2000 | 21:46 | מאת: גל

ראשית ברכות עלפתיחת האתר הכ"כ חשוב. אני בת 33 הסובלת מזה כשנה מאלרגיות חוזרות ונשנות המכונות אורטיקריה ,דבר המתבטא בפריחות טורדניות במיוחד בגוף כולל נפיחות הפנים וקוצר נשימה. ב בדיקת דם לנודני גלוטן יצא לי 300(במקום 80),ולכן עברתי גאסטרוסקופיה. האבחנה בביופסיה: קטעים מאד קטנים שטחיים מרירית מעי הדק במנח לא תקין. בלמינה פרופריאה נמצא תסמין דלקתי כבד המורכב מלימפוציטים.תאי פלסמה ופחות אאוזינופילים. תאי הדלקת חודרים לאפיתל הבלוטות.לא נרא סיסים. SMALL INTESTINE BIOPSY-SUSPICIOUS OF ATROPHY. כעת אני ממתינה לישיבה פתולוגית לאישור המחלה. האם לפי הממצאים הנ"ל זה בבירור צליאק,או שמא יש מקום לספק ולכן הישיבה הפתולוגית?? האם תוכל להסביר לי,בבקשה,במילים פשוטות מה אומרים הממצאים??

11/11/2000 | 16:22 | מאת:

שלום גל, מחלת צליאק הינה מחלה כרונית המאופינת בדרך כלל עי שלשול וספיגה מופרעת של מרכיבי המזון השונים.אצל מבוגרים לעתיםקרובות אין שלשול והאבחנה נעשית במהלך בירור של בעיה אחרת- לדוגמא אנמיה מחוסר ברזל שאינה מגיבה לטיפול. הסיבה למחלה הינה רגישות לגלוטן מרכיב הקיים בחיטה, שיפון בשבולת שועל. ברגע שעוברים לדיאטה נטולת גלוטן סימני המחלה נעלמים בהדרגה הפגיעה ברירית נעלמת. הרגישות לגלוטן נותרת ואם חוזרים לכלכלה רגילה המחלה פורצת שוב. יש להקפיד על דיאטה נטולת גלוטן משך כל החיים ובכך מקטינים את הסכוי לפתח סיבוכים כגון ממאירויות במערכת העכול. המחלה פוגעת ברירית( הציפוי השטחי של המעי הדק) ונתוני הביופסיה כפי שתוארו במכתבך אכן יכולים להתאים למחלה. ברוב מכוני הגסטרו מקובל לעבור על הביופסיות של החולים במסגרת ישיבה משותפת עם הפתולוגים .