נגישות
נגישות

גידול פפילרי- המשך מעקב

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

20/10/2015 | 12:07 | מאת: רינת

שלום רב אצל בעלי בן 59 התגלה גידול בכילייה, עבר ניתוח הגידול הוסר, לדברי המנתח הוסר כ 10% מהכילייה ,גידול בגודל כ 2.5 סמ rcc פפילרי, בהמשך התבקש לעבור אולטראסאונד לאחר 1/2 שנה ורק אחרי שנה לעבור בדיקת סי-טי, בפתלוגיה הכל שלב 1, סוג 1... שאלתי: האם בדיקת אולטראסאונד מספקת, בבדיקת אולטראסאונד קודמת בכלל לא גילו את הגידול, נצפה רק בסי טי, ולגבי סי טי האם mri נותן אינדיקציה טובה כמו סיטי...מה עדיף? מה הסיכוי של גידול פפלרי לחזור, ומה הסיכוי לגרורות בגידול מסוג זה בשלב בו התגלה? תודות רינת

לקריאה נוספת והעמקה

רינת שלום, הגידול בו לקה בעלך התגלה בשלב מאד מוקדם ובדרגה מאד נמוכה. לכן סיכוייו להחלמה מלאה ולכך שמחלתו לא תתפשט גבוהים מאד. יחד עם זאת נדרשת רמה כלשהי מעקב ומה שהוצע לכם הינו סטנדרט. US הינה בדיקה פחות טובה מסי טי אך עדיין אפשר לגלות בה דברים ועדיף לחסוך את כמויות הקרינה של סי טי וזו הסיבה שמשתמשים בבדיקה זו בברכה, דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה