תוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

28/08/2015 | 15:56 | מאת: שרית

שלום רב. אבא שלי סובל מאי ספיקת כליות ומטופל בדיאליזה. לאחרונה, עבר MRI ובו הוצגו הממצאים הבאים: "הכליות מראות הידקקות בולטת של הקורטקס וציסטות קורטיקליות רבות, כביטוי למחלה כרונית מתקדמת. באספקט עליון לטרלי של הכליה הימנית הודגם ממצא אקזופיטי כ-2.7x1.8 ס"מ, בעל תוכן מעט היפראינטנסי ב-T1 ועם סיגנל נמוך ב-T1 ו-T2 בהיקף. לאחר הזרקת חומר ניגוד נראית האדרה פרוגרסיבית היקפית. באספקט תחתון לטרלי של הכליה השמאלית הודגם ממצא אקזופיטי כ-0.9 ס"מ, שמכיל תוכן המורגי או חלבוני. הממצא מראה האדרה פרוגרסיבית עם חומר ניגוד, שנראה בסריקות substraction. אין לראות הידרונפרוזיס באף אחת מהכליות." האם מדובר בגידול סרטני בוודאות? האם יש לבצע ניתוח או כדאי בינתיים רק להימצא במעקב? הרופאה המטפלת בחופשה עד אמצע ספטמבר, ואנחנו קצת במתח. תודה רבה.

מתנצל על האיחור בתשובה ואני מניח שכבר קיבלתם תשובות אבל בכל זאת.. הממצאים מחשידים לממאירות אבל אין דחיפות בבירור העניין ואפשר גם להשאר במעקב. יחד עם זאת, במידה והרופאים חושבים שאין סיכון ניתוחי משמעותי והתמונה מחשידה לRCC אז הואפציה לנתח ולהוציא את הכליה הינה אופציה סבירה חג שמח

מנהל פורום סרטן כליה