אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

03/03/2013 | 12:51 | מאת: לאנה

שלום רב, לפני שנה וקצת עברתי כריתת שוכן וכליה שמאל בעקבות TCC דרגה 1. הגידול היה בשופכן בשלבים הראשוניים שלו. מאז אני במעקב קבוע של כל 3 חודשים ציסטוסקופיה, CT ללא הזרקה ולאחרונה עברתי אורטרוסקופיה. בינתיים התוצאות בסדר. הקריאטינין שלי נע בין 1.1-1.3 (לאחרונה 1.1) ואני מקווה שכך זה ישאר ( עוד לא עשיתי בדיקות דם אחרי האורטרוסקופיה). אני הפסקתי לעשן ועוסקת בפעילות גופנית. שאלתי היא האם בהכרח אני יכולה להגיע בשלב עם השנים למצב של אי ספיקת כליות או לצורך בדיאליזה?

לאנה שלום, התשובה לשאלתך חד משמעית לא! אנשים רבים בעולם חיים עם כליה אחת ללא בעיות וללא הדרדרות בתפקוד כלייתי וללא צורך בדיאליזה. בריאות שלמה דר ברגר

מנהל פורום סרטן כליה