RCC - מהי דחיפות הניתוח? מה מקובל?

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

24/01/2019 | 17:17 | מאת: צ.

שלום, בן 47, הנה הממצאים של הסיטי שלי: כליות בגודל ומרקם תקינים,ללא עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. 31 ולאחר ההזרקה עובר HU באספקט הבין קוטבי של הכליה השמאלית נראה גוש סולידי, 3.2 ס"מ, מודד צפיפות לפני הזרקה .RCC- 103 , החשוד ל HU האדרה עד רושם שהגוש לא משיק למערכת המאספת של הכליה )הבדיקה לא כוללת פאזה סקרטורית, עקב כך הדגמה מוגבלת של המערכות המאספות(. השומן מסביב לגוש נראה נקי. הוריד הכלייתי השמאלי נראה חופשי. שלפוחית השתן מלאה באופן חלקי, ללא ממצא גס. הערמונית אינה מוגדלת. שאלתי: מרגע שמגדירים את זה כגידול, מה הדחיפות של הניתוח?

אין דחיפות יחד עם זאת לא צריך להזניח. לפנות לאורולוג מומחה בתחום ולהתחיל תהליך שקרוב לוודאי שיסתיים בכריתת הגוש בניתוח לפרוסקופי בברכה

מנהל פורום סרטן כליה