ממצא חריג בכליה הימנית חשד ל- RCC

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

20/12/2018 | 17:56 | מאת: דניאלה

בקבות כאבים במותן, דלקות שתן וחשד לאבנים בכליות בדיקת CT אשר העלה חשד לממצא בכליה הימנית בקוטר 14 מ"מ. בדיקת CT עם חומר ניגוד: באספקט הליטרלי של הכליה הימנית הודגם ממצא שנראה מעט היפרדנסי לרקמת הכליה לפני הזרקת חומר ניגוד, ועובר האדרה הומוגנית לאחר הזרקת חומר ניגוד בקוטר 16 מ"מ. לפני הזרקת חומר ניגוד הממצא מודד כ- 48HU בפאזה עורקית הממצא מודד כ- 126HU ובפאזה המאוחרת הממצא מודד כ- 124HU. ייתכן ומדובר על ממצא עם תוכן חלבוני גבוהה אין לשלול תהליך תופס מקום ראשוני כמו RCC לאחר קבלת התוצאות פניתי ליעוץ אצל אורולוג הוסבר לי שכנראה גידול ממאיר בעל כלי דם ועל כן יש צורך בניתוח לפרוסקופי שיסיר אותו, הופניתי לMRI כמו גם לגבש החלטה באם ארצה להתנתח מיידית או שמא להיוותר במעקב אחר התפתחות הגידול לאור הסכנות שבניתוח. בריאה בדר"כ, נקבה בת 27, היסטוריה משפחתית של סרטן. אבקש לדעת מספר דברים: לצורך חוות דעת נוספת האם יש צורך באורולוג ? או אורו אונקולוג? או בכלל רופא אחר האם לפגישה עם רופא מומחה חייב להגיע עם תוצאות MRI כידוע קשה מאוד למצוא תור קרוב. במנותק מכך, לפני מספר שבועות עשיתי בדיקות דם כלליות בהן תפקודי הכבד היו חריגים וגם בדיקת הסיטי הדגימה כבד מעט מוגדל בעל מרקם שומני דיפוזי. האם יכול להיות שיש קשר כלשהו?

שלום רב, להערכתי אין קשר בין הכליה לכבד. לגבי הכליה, לדעתי כדאי להמשיך מעקב אצל אורו-אונקולוג מומחה בתחום. נראה לי שכדאי יהיה בשלב כלשהו לעבור ניתוח לפרוסקופי להוצאת הממצא, בטח אם הוא ימשיך לגדול בבדיקות הבאות בברכה

מנהל פורום סרטן כליה