מודאגת לגבי ממצא בכיליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

17/11/2018 | 09:20 | מאת: ציפי

בבדיקת סיטי בטן בעקבות מוטוריה התגלה מערכת השתן: הכליות- תקינות בגודל ובמיקום. ללא אבנים. ללא הידרונפרוזיס או הידרואורטר. ללא הסננה של שומן פרינפרי. באיזור מרכזי בינקוטבי שמאלי של קליה שמאלית )תמונה 74 סדרה 3 ,)מודגם מוקד היפודנסי, בגודל כ 10*6 מ"מ, קטן מכדי אפיון וודאי. על פי שחזור קורונלי בשלב הפרשתי, נראה כי מדובר בממצא פפילרי ולא ממצא בגביע. בשלב הפרשתי, קיימת הפרשה טובה וסימטרית, ללא עדות לפגמי מילוי ברורים בגביעים, באגנים או לאורך השופכנים. לציין כי השופכנים עם מילוי חלקי בחומר ניגוד )בעיקר משמאל( אך אין רואים ממצאים משניים המחשידים לפתולוגיה בשופכנים. שני פלבוליטים קטנים באגן מימין. שלפוחית השתן- רושם לעיבוי דופן דיפוזי קל באספקט קדמי וימני, ללא מוקד פוליפואידי דיסקרטי. ללא מוקדי האדרה חריגה. שאלתי היא מה זה אומר כי הממצא פפילרי ולא ממצא בגביע האם מדובר על גוש סרטני? מודאגת מאוד תודה מראש על תשובה

שלום רב, אני לא יודע לאמר בוודאות אם זה סרטן או לא בכל מקרה בממצאים מסוג זה בקןטר של 1 ס"מ מומלץ שלא לעשות כלום ולהשאר במעקב בלבד כמו US עוד חצי שנה אם זה לא מרגיע אז נא לפנות לאורולוג המומחה בתחום בברכה

מנהל פורום סרטן כליה