כריתת גידול 2 ס"מ במעטפת הכליה

דיון מתוך פורום  סרטן כליה

15/04/2018 | 23:51 | מאת: זמיר

עברתי (בן 63) לפני שבוע כריתה חלקית של הכליה בלאפ עקב חשד שמדובר באר סי סי . אחרי הניתוח שעבר לא סיבוכים שאלתי את המנתח באשר לסיכויים שהגידול היה ממאיר לפי צורתו ומרקמו והוא השיב שנראה לו שהגידול שהוסר נראה כסרטני . עד כמה מדוייקת הקביעה הזאת לעומת פתולוגיה שהיא 99.9 אחוז מדוייקת . עד כמה אני יכול להיות שהגידול לא חזור לכלייה . האם תפקודי הכלייה המנותחת ייפגעו ? איזה בדיקות אני אמור לעבור מספר ימים אחרי הניתוח ? ד.אני שבוע אחרי הניתוח ועדיין חלש מאוד ומאוד מדוכדך .

לגבי דיוק הערכת המנתח קשה לי לאמר כי אני לא יודע מי זה ומה הנסיון שלו. יש סיכוי גבוה מאד שהגידול לא יחזור בכליה רוב הסיכויים שתפקודי הכליה ישארו תקינים הדכדוך יעבור בברכה

28/10/2018 | 18:10 | מאת: אתי

שלום זמיר, אני עתידה כנראה לעבור ניתוח הוצאת גידול בקוטר 3.7 ס"מ (תהליך מצר מקום) בכיליה הימנית. מאחר שלאחרונה בוצעה לך כריתה חלקית בלאפ (?), ולא איבדת את הכיליה, אודה לך על קבלת פרטי הרופא המנתח. (ראה פנייתי לד"ר רענן ברגר מ-23/10). תודה רבה, אתי.

מנהל פורום סרטן כליה