פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

הגלאוקומה הינה מחלה קשה הנובעת ברוב המקרים מלחץ תוך עיני גבוה הגורם לנזק אופיני בעצב הראיה ושדה הראיה.

למרות התקדמות עצומה בשנים האחרונות בהבנת סוגי ומנגנוני הגלאוקומה, יחד עם פיתוחים חדשים באבחנה ובטיפול במחלה - היא עדיין גורם מספר 2 לעיוורון בעולם המערבי וגורם מספר 1 לעיוורון בעולם המתפתח.

מטרת הפורום היא להגביר את המודעות למחלה בציבור ולסייע בייעוץ פרטני של מקרי גלאוקומה שיוצגו בפני בפורום.
1098 הודעות
1060 תשובות מומחה

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות

12/04/2024 | 23:54 | מאת: דן

מבקש לדעת האם בדיקת לחץ תוך עייני במכשיר הבא במגע עם העין - מול בדיקה זו במכשיר הפועל בשיטת לחץ אויר - מה עדיף? האם אחד משני המכשירים הללו מדוייק יותר? תודה

שלום רב, רציתי לשאול במידה ואחרי ניתוח קטרקט עקב פער בעינים בקוצר, שמעתי על אופציה השתלת השתלה נוספת "סולקופלקס". 1)האם כשמשתילים את העדשה הוא מבטל את הקיום של העדשה הקודמת בעין? 2) במידה ואחרי מספר שנים מהשתלת העדשה "סולקופלקס" נוצר בעין קוצר. האם המספר במשקפיים יהיה לפי שתי העדשות שנמצאות בעין או רק בעדשת הסולקופלקס?

שלום רב נא להתייעץ עם הרופא המנתח. כל מקרה ומורכבותו. בהצלחה

אני בת 75. להלן הפענוח: עין ימין: איכות הבדיקה: איכות טובה. פענוח: עובי ממוצע של שכבת ה-RNFL נמוך, עם הידקקות תקינה. הממוצע הנמדד: 79 מיקרון. עין שמאל: איכות הבדיקה: איכות נמוכה. פענוח: עובי שכבת ה-RNFL בגדר הנורמה. הממוצע הנמדד: 82 מיקרון.

יש להתיעץ עם הרופא ששלח אותך. אף בדיקה לא עומדת בפני עצמה

29/03/2024 | 22:03 | מאת: מגי

שלום רב אני בת 77 יש לי גלוקומה בעיניים אני לוקחת 3 סוגי טיפות וכדורים כבר כמה זמן יש לי חולשה ובחילות האם יש מצב שהטיפות או הכדורים עושים חולשה קיצונית ובחילות עד כדי כך ? ואיזה סוג של טיפות עושים לי . אני לוקחת כדורים METHAZOLAMIDE טיפות עיניים - קומביגן טיפות עיניים טרוסופט טיפות עיניים - קסלאקום איזה תרופה ניראת לך שיכולה ככה לעשות לי חולשה קיצונית וגם בחילות ?

כדורי מטזולאמיד יכולים לעשות זאת אך יש להתייעץ עם הרואפ המטפל ורופא המשפחה. בריאות שלמה

28/03/2024 | 16:01 | מאת: מיכאל ו

עין ימין: עדות, לא מובהקת, נזק נזלי עליון

28/03/2024 | 01:21 | מאת: אבי

שלום פרופ' ורבין לבקוביץ' , אבא שלי בן 75 סובל מגלאוקומה מספר שנים בבדיקה האחרונה נמצאה החמרה קלינית והוא הופנה לניתוח בעין שמאל כשלב ראשון (נצפה לחץ מעל המטרה גם בעין ימין) בשיטת Trabeculectomy , כולל קטרקט בשיטת Phaco. רופא אחר כחוות דעת שניה המליץ על שיטת Preserflo. קראתי גם על שיטה בשם GATT. 1.איזו שיטה עדיפה? 2.האם בבתי החולים של הכללית מנתחים גם בשיטת PRESERFLO? 3.לגבי הקטרקט איזו שיטה עדיפה לייזר או PHACO? תודה רבה אבי

אבי שלום שאלת הרבה שאלות חשובות אבל תשבוות ניתן לקבל מהמומחה שבדק אותו וודע במה מדובר. בריאות שלמה

27/03/2024 | 14:04 | מאת: ליאת

בקבוק טרם נפתח. תאירך לשימוש עד 10/2023 האם ניתן להשתמש או מסוכן ?

שלום רב יש לתייעץ עם הרוקח. בריאות שלמה

26/03/2024 | 01:17 | מאת: בעילום שם.

האם בדיקת שדה ראיה 30/2 תקינה וכן OCT מקולרי בגדר התקין, הם מדדים נכונים לשלילת מחלת עיניים וגלאוקומה? או האם נדרשו בדיקות נוספות. וכן האם רצוי לעשות בדיקת שדה ראיה בתוכניות אחרות לשלילה? וגם מבקש הסבר על המושג תקין , האם יש דרגות גם כשנאמר תקין כמו לדוגמא לעבור מבחן ב80 או 90 או 100 אחוז. מעריך את תשובותך.

שלום רב יש להתיעץ עם מומחה לגלאוקומה ווא יודע להעריך את כל הפרמטרים ולסכם את הבעיה. בריאות שלמה

שלום, יש לי גלאוקומה בעין שמאל ובביקור אצל מומחה גלאוקומה הוא המליץ על ביצוע לייזר SLT. שכחתי במועד הביקור להגיד לו שיש לי פסוריאזיס. אני יודע שקיימת בעייתיות בטיפול לייזר בעיניים לתיקון ראיה בחולי פסוריאזיס. האם אותה הבעייתיות קיימת גם בלייזר SLT לגלאוקומה? תודה מראש.

שלום רב לא אמורה להיות בעיה תמסור לרופא את המידע. בריאות שלמה

17/03/2024 | 10:56 | מאת: נסים

אחי סובל מגלואקומה מולדת ועיו אחת שלא מתפקדת בחודשים האחרונים היטפול הטיפתי לא מצליח לאזן את הלחץ וכבר אושפז שלוש פעמים וכל פעם מחדש במחלקה מצליחים להוריד ולאזן את הלחץ בעזרת הטיפות. הצוות הרפואי טוען שכנראה אופן נטילת הטיפול לא נעשית כראוי ולכן הם מציעים לנתח. עצם העובדה שזו רק עין אחת שמתפקדת אני חושש מאד מניתוח וזאת אולי בגלל שאף אחד לא הבטיח לי הצלחה ואם בכלל זה פתרון נכון לנתח מהסיבה שאופן נטילת התרופה. או אולי בעצם יש אפשרות לבעיה אחרת? אשמח לשמוע רעיונות/דעות ואו פתרונות אפשרים נוספים

13/03/2024 | 18:07 | מאת: ניסים בוזגלו

אחי סובל מגלואקומה מולדת ועיו אחת שלא מתפקדת בחודשים האחרונים לא מצליחים לאזן את הלחץ עם הטיפול וכבר אושפז שלוש פעמים וכל פעם במחלקה הלחץ ירד והתאזן. הצוות הרפואי טוען שכנראה שאופן נטילת הטיפול לא נעשית כראוי ולכן הם מציעים לנתח. עצם העובדה שזו רק עין אחת שמתפקדת אני חושש מאד מניתוח וזאת אולי בגלל שאף אחד לא הבטיח לי הצלחה ואם בכלל זה פתרון נכון לנתח מהסיבה שאופן נטילת התרופה. או אולי בעצם יש אפשרות לבעיה אחרת? אשמח לשמוע רעיונות/דעות ואו פתרונות אפשרים נוספים

שלום רב, לא ניתן להציע טיפול בלי בדיקה ועיון בכל בדיקות העזר שעשית. ממליצה לפנות לחוות דעת נוספת ממומחי גלאווקמה נוספים. בריאות שלמה

שלום, אובחנתי עם גלאוקומה על ידי בדיקת OCT של עצבי הראייה שמצאה עובי נמוך של שכבת ה-RFNL, עם הדקקות תחתונה. מודגש שלא עברתי בדיקת לחץ תוך עיני. קיבלתי טיפול של טיפות LATARO לכל החיים. שאלתי - האם לא נדרש לבצע בדיקת לחץ תוך עיני, וזאת על מנת לקבוע בייסליין שיאפשר מעקב והבנה של השפעת הטיפול? תודה.

שלום רב אני מאינה שעברת בדיקת לחץ תוך עיני זו בדיקה שגרתית אצל רופא העיניים. תבררי מולו. בריאות שלמה

היי, יש לי גלאוקומה בעין זוית סגורה אחרי לייזר LI בשתי העיניים. כבר שבועיים עם שיעול יבש. המליצו לי על סירופ ברונכו D 'בעלון ראיתי שאסור להשתמש למי שיש גלאוקומה סגורה. ויכול לגרום לעליית לחץ תוך עיני. שאלתי היא האם ניתן להשתמש בסירופ. ובמקביל לקחת ונטולין במשאף ? תודה מראש,

שלום רב ממליצה לשאול את הרופא המטפל במקרה כזה. בריאות שלמה

11/02/2024 | 11:27 | מאת: סופי

שלום רב, יש לי גלאוקומה ואני מטופלת בכמה סוגי טיפות ,בין היתר טיפות פילוקרפין 2% ,אומרים הטיפות האלה מצמצמות את האישון,כעת אני צריכה לעבור בדיקת שדה ראיה האם לטיפות האלו יכולה ליהיות השפעה להצלחת הבדיקה בגלל הם מצמצמות את האישון? תודה סופי

ניתן לעשות אתהבדיקה כרגיל בהחה ובריאות שלמה פרופ ורבין

17/01/2024 | 18:39 | מאת: דוד

האם דלקת ייניים מעלה את הלחץ התוך עיני? בתודה

שלום רב זו שאלה מאוד כללית. תלוי איזו דלקת מה הטיפול וכו. יש דלקות שיכולות להעלות לחץ בריאות שלמה

17/01/2024 | 17:38 | מאת: איתאי

שלום רב עברתי לפני כשנתיים ניתוח טראב קולקטומי משולב קטרקט בשני העיניים. בבדיקה עכשוית נמצא הלחץ התוך עיני 13 עין שמאל 16 עין ימין. האם המצב תקין? אודה על התייחסותך

שלום רב יש מספר רב של פרמטרים לפיהם קובעים מה המצב. הלחץ הוא הכי פחו חשוב. יש לשאול לגבי מצבך את הרופא המטפל בריאות שלמה פרופ ורבין

17/01/2024 | 14:32 | מאת: לילך

היי, אחרי ניתוח של SLT בשתי העיניים וניתוח LI בשתי העיניים . בביקורת אחרי 6 שבועות. אמרו לי להישאר עם הטיפול של הטיפות אזרגה בבוקר בשתי העיניים. ודואטרב בערב בשתי העיניים. איך אוכל לדעת שהניתוח לייזר הצליח ואוכל להיות בלי טיפות?או לפחות להוריד סוג אחד של הטיפות ? מציינת שגלאוקומה מתקדמת בעין ימין. מאוזנת עם הטיפות. עין שמאל תקינה ללא גלאוקומה.

16/01/2024 | 21:57 | מאת: לריסה

שלום רב, יש לי כמה שאלות. 1) האם זה נורמלי שיש לי לחץ 18 בעיניים עם טיפות וגם בלי טיפות (אזרגה)? 2) הרופא עיניים אמר לי לא ליטול טיפות עיניים חודש שלם ואז לבוא אליו, האם זה יכול לפגוע לי בעיניים? תודה מראש.

14/01/2024 | 09:47 | מאת: אורית

היי, גלאוקומה בעין ימין. מאוזנת עם טיפות. האם יש מניעה לטיפול לייזר אינפרא בפנים? האם לא יגרום לעלייה בלחץ תוך עיני ?הקוסמטיקאית תמיד שמה לי משקפים להגנה על העין.

שלום רב טיפולי פנים בדכ לא משפיעים על הלחץ התוך עיני. בריאות שלמה

האם גלאוקומה מולדת היא תורשתית ואם כן כמה אחוזים יותר יש למי שיש לו בן משפחה מקרבה ראשונה עם גלאוקומה מולדת כי לי יש בן שנותח עכשיו גוניוטומיה מה אני אמור לעשות חוץ מלבדוק את הבן הגדול ומה לגבי יעוץ גנטי בנושא האם ישנם פתרונות לדבר הזה או שאין מה לעשות

שלום רב יש בדוק את כל בני המשפחה ולהיות במעקב בהתאם להמלצות הרופא הבודק. לגבי יעוץ גנטי יש לשאול את הרופא מטפל. זה תלוי בגורמים נוספים וממצאים נוספים. בריאות שלמה

27/12/2023 | 15:44 | מאת: משה

רופא העיניים אמר שיש הידקקות בעצב. בדיקת oct יצא תקין שדה ראיה - אמר שתקין ורשם: 24-2 מימין אמין ותקין ומשמאל אמינות בינונית ותקין. הפנה אותי למרפאת גלאוקומה לבדיקת עיניים גלאוקומה. במגדל המאה ובתי החולים אין תורים זמינים בקרוב. שאלותי: - האם הכוונה פשוט לרופא עיניים שמתמחה בגלאוקומה? יש באתר הכללית רשימה או שאני יכול באופן פרטי פשוט. או שצריך ממש מרפאה? - האם אני אוכל לנהוג אחרי זה?

שלום רב יש לפנו למומחה לגלאוקומה. בדכ עושים הרחבת אישונים ולכן לא ניתן לנהו כ3 שעות לאחר הבדיקה. בריאות שלמה פרופ ורבין

24/12/2023 | 13:39 | מאת: סורינה

מבקשת לדעת מה משמעות מבנה dh לא שמור בעין ימין בבדיקת Oct . עין שניה מבנה שמור. מטופלת בטי וי אופטיק

שלום רב. יש לפנות עם הבדיקה לרופא המטפל והוא יסביר. הבדיקות לא עומדות בפני עצמן אלא בצרוף הערכה קלינית של הרופא

14/12/2023 | 09:09 | מאת: נתן פרחי

בזמן האחרון הראייה בעין שמאל כאילו אני רואה דרך ערפל . עין שמאל עשיתי ניתוח גלאוקומה לפני שנה עין ימין לא רואה . האם זו בעיה פתירה ?

שלום רב יש להבדק בהקדם אצל רופא עיניים לא ניתן לדעת בלי בדיקה מקיפה. בריאות שלמה פרופ ורבין

11/12/2023 | 09:34 | מאת: אדי

שלום פרופ ורבין, האם עלול להיגרם נזק לעיניים בבדיקות של רשתית/קרקעית העין ובדיקות גלאוקומה וקטרקט מקיפות אם הן מבוצעות 3 פעמים תוך חודש וחצי למשל? מה טווח הזמן שכדאי לחכות במקרים שאינם מקרי-חירום, בין בדיקה לבדיקה? תודה מראש..

שלום רב לא צפוי נזק מבדיקות חוזרות. בריאות שלמה

שלום ד''ר ורבין, אני מקבל טיפות אזרגה פעמיים ביום, אלפגאן פעמיים ביום וטרבטאן פעם ביום. האם רצוי לפסר את הטיפול בטיפות על פני היום במרווחי זמן שווים, כל ארבע שעות בערך או עדיף לקחת אזרגה ואלפגן בהפרש 5 דקות זה מזה בבוקר ובערב, (כעבור כ- 12 שעות). טרבטן לפני השינה. 2. לאחרונה הוסיפו לי כדורי מתזולמיד פעמיים ביום. כמה זמן/חודשים, נהוג לקחת תרופה זו? תודה מראש על מענה.

שלום רב טיפות שהמינון הוא פעמיים ביום יש לקחת כל 12 שעות. טיפות של פעם ביום כל 24 שעות. כנל לגבי תרופות דרך הפה. בריאות שלמה

29/09/2023 | 07:22 | מאת: חונה

שלום! אשמח לדעת בבקשה עם גלאוקומה עם לחץ 16-19 עם טיפות האם מותרות .פעילויות כמו שחייה ואימוני כוח? האם מותר להתכופף? ולגבי השחייה האם יש בעיה עם המלח של הים או הכלור של מי הבריכה אם ייכנסו לעין? וגם טיסות? האם יש בעיה עם הפרשי לחץ האויר בטיסה? האם עדיף להימנע מטיסות? או אולי רק טיסות ארוכות? תודה רבה רבה!

שלום רב, בד"כ אין מגבלות בפעילות גופנית לחולים עם גלאוקומה. אין שום בעיה עם טיסות.

שלום רב, אבחנה של גלאוקומה מתבצעת על סמך פרמטרים רבים ולכן משמעות הבדיקה צריכה להעשו לאחר בדיקה מקיפה של רופא העיניים שלך. עלייך לפנות אליו. בריאות שלמה

29/09/2023 | 08:44 | מאת: מאור

אבל מה פירוש מקולה חופשית

23/09/2023 | 17:45 | מאת: טומי

שלום אודה על מענה דחוף משתמש בטיפות רסטזיס 0.05 ( בשל דלקות חוזרות בעיניים לאחר שימוש ממושך במקסיטרול שגרם לי כנראה לקטרקט - בירור אצל מומחית בקרוב ) - אני משתמש מזה כחודשיים ובשילוב קומפרסים פדים של תה ירוק וויטמין A פוס סובל מפחות דלקות עיניים שאלותי : האם ניתן להשתמש ברסטזיס לאורך זמן ? הוא אינו גורם לתופעות לוואי לא רצויות ? יש עמימות וטשטוש ראייה מזה יום יומיים בעיקר מישיבה לקימה האם ניתן באותו בקבוקון ( שאינו עם חומר משמר ) להשתמש בוקר וערב לאחר עד 12 שעות באותו היום ואחכ לזרוק ? בתודה !

שלום רב רסטזיס ניתן למטופלים במשך זמן רב. אך כמובן יש להיות במעקב רופא עיניים ובכל החמרה או שינוי לגשת מיידית לבדיקה. אם יש שינוי בראיה יש לגשת מיידית לבדיקת רופא עיניים. בריאות שלמה

12/09/2023 | 13:15 | מאת: נסים

אני בן 71 עם גלאוקומה. מקבל טיפות. מצב יציב של בסביבות 10 בבדיקות שגרתיות. יוצא לטיול מאורגן לפרו בטיסה ישירה לגובה 3400מ . האם אפשר ?

שלום רב חולי גלאוקומה יכולים לטוס. חופשה נעימה

26/08/2023 | 13:18 | מאת: אלין

שלום , האם ניתוח לייזר לגלאוקומה זווית סגורה LI מבוצע בשתי העיניים באותו יום או בשני מפגשים שונים? מהם הסיכונים בניתוח לייזר מסוג זה? תודה לתשובתך.

שלום רב, ניתן כל עין בנפרד או שתי עיניים ביחד תלוי בגורמים רבים ולפי שיקול הרופא. עיקר הסכיון אם לא עושים את הטיפול. בהצלחה

07/08/2023 | 12:31 | מאת: מירה

טיפות העיניים שורפות לי. יש מה לעשות? יש תחליף? הגלאוקומה מאוזנת. תודנה

שלום רב יש סוגים שונים ש טיפות ולכן כדאי לחפש עבורך טיפות שירגמו לפחות צריבה. לעיתים ניתן להמלית על לייזר. יש להתיעץ עם מומחה הגלאוקומה שמטפל בך. בריאות שלמה פרופ ורבין

שלום אני סובל מקוצר ראייה , ניסטגמוס מולד , צילינדר , פזילה בעין ימין ואותה עין גם עצלה . לאחרונה אני מרגיש באוטו ששדה הראיה שלי בעין ימין מרגיש לי כמו בעבר אך האור נקלט בצורה חלשה יותר . האם יש סיכוי לגלאוקומה ? האם יש טעם לחשוד בזה בגיל כזה ? או שיכולה להיות מחלה אחרת ? תודה

יוני שלום. יכולים להיות הסברים רבים לתופעות שאתה מתאר ועליך להבדק אצל רופא העיניים ולעשות ברור. בריאות שלמה

נבדקתי אצל רופאת העיניים עשיתי בדיקה לעצבי הראייה ולרשתית והכל תקין

16/07/2023 | 18:41 | מאת: ריטה

לפני כשנתיים התגלתה אצלי מחלת הגלאוקומה. איני בובלת מלחץ יתר בעיניים ולא סבלתי מעודי. אני מטופלת בטיפות דואוטראב. הבנתי שהטיפול בגלאוקומה הינו טיפות להורדת לחץ. איך זה מסתדר עם הבעיה שלי? אם אין לי לחץ ובכל זאת מקבלת טיפות להורדת לחץ....?

שלום רב כשליש מחולי הגלאוקומה עם לחץ בגבול הנורמה. עדיין הטיפול הוא הורדת הלחץ.

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה , צילינדר וניסטגמוס מולד . לפני כמה חודשים ביצעתי בדיקת שדה ראיה איסטרמן בינוקולר לבקשת המרב״ד והיא יצאה תקינה לחלוטין אך יש לי כמה שאלות: 1. האם בבדיקת איסטרמן בינוקולר אמורים לשים עדשה לאנשים שמרכיבים משקפיים ? 2. האם בבדיקה זו אמור להופיע בתרשים הכתם העיוור ? 3. האם ציון הבדיקה הנדרש לצורך רישיון נהיגה הוא 96/100 או שצריך לראות 96/120 נקודות לפחות על מנת לעבור ?

הכתם העיור בד"כ מופיע. טכנאי שדות ראיה יודע איך לתקן את הרפרקציה לפי הנדרש. יש ברר מול המרבד את דרישתם. לעיתים יש שינויים. בהצחה

הביאו לי תרשים כזה שרשום רק את הנקודות שראיתי והנקודות שלא ושטחים מתים . לא היה לי שום כתם עיוור שם . לגבי הרפרקציה המספר שלי במשקפיים הוא -3.25 ו -4.00 ויש צילינדר -3.00 בשתי העיניים ולמרות זאת הטכנאי לא שם לי עדשה כלשהי . האם זה תקין ?

26/06/2023 | 20:41 | מאת: שרונה

שלום רב , יש לי גלאוקומה ומטופלת בטיפות אלקון אזופט1%, יש קושי בהשגת טיפות אלו ומציעים במקומם טיפות בשם Brinzolamide האם טיפות אלו יכולות להחליף באותה מידת השפעה ויעילות כמו טיפות אזופט אלקון? ועוד דבר אבקש לדעת ,טיפות ברינזולמיד מופיעות עם תוספת שניקראית Brinzolamide s.k מה זה אומר התוספת של אס קיי האם יש לזה חשיבות ורצוי לירכוש כאלה עם אס קיי? תודה רבה שרונה

שלום רב, הרוקחים יודעים לתת את אותו חומר ולעיתים יש לו שמות שונים בהתאם לברה שמייצרת אותו. אזופט וברינזלאמיד זה אותו דבר

09/06/2023 | 15:05 | מאת: משה

במסגרת שייט בסירה אני צריך תרופה נגד בחילות. הכי ידוע זה טרבמין שרשום שבעייתי לבעלי גלאוקומה גלאוקומה. עקב סיפור משפחתי עשיתי בדיקה לפני חצי שנה אצל רופא עינים שרצה לברר קישורים חשודים. עשיתי שדה ראיה, פכי מטריה ו OCT ויצא תקין ורשם באבחנה ״אין סימני גלאוקומה אבל לאור הדקקות בעצב OCT לחזור על הבדיקה עוד חצי שנה”. אני מתכנן לעשות באוקטובר את הבדיקה ועוד חודש עושה שייט. האם לקחת טרבמין או שיש תרופה אחרת? מה הנזק האפשרי במקרה שלוקח במשך יומיים את הכדור?

שלום רב, מציעה לך לבדוק זאת מול הרופא שבדק. הבעיה זה לא אם יש נזק לעצב הראיה או אם יש גלאווקמה אלא ממצאים אחרים בבדיקה. יש להתיעץ לכן עם הרופא הבודק

01/06/2023 | 12:05 | מאת: עדי

האם יש מידע על יעילות התוסף הנ"ל הטוען לשיפור משמעותי בליקויים בראיה כתוצאה מגיל, כמו קטקרקט, גלאוקומה, ניוון מרכז הראיה.. האם נעשה מחקר בנושא? תודה מראש.

שלום רב. לא ידוע על תוסף מזון שמשפר ראיה. בריאות שלמה

11/05/2023 | 13:58 | מאת: דינה

שלום!אני מבקשת את עזרתכם. בני בן 27 .ברקע יתר לחץ דם.לאחרונה שם לב שמאבד ראיה בחושך למספר שניות בעין אחת,אך זה אחרי מספר שניות הראיה חוזרת. בדיקת oct תקינה.במשפחה:גלאוקומה לסבתא ולסבתא רבה בבדיקת שדה ראיה:בעין אחת ירידה קלה בסך באיזור פרא מרכזי טמפורלי עליון בעין השנייה אותו הדבר באיזור פרא מרכזי נזלי עליון. האם מדובר בגידול במוח???האם יכולה להיות גלאוקומה? אני ממש מודאגת,כי התור לרופא עוד חודש. בתודה מראש.

שלום רב, לצערנו לא ניתן לקבוע אבחנה לפי בדיקות אלו. יש להבדק אצל רופא עיניים ורק עם בדיקתו בשילוב בדיקות בעזר שנעשו אפשר להתקדם לאבחנה. בריאות שלמה

מזה כארבעה חודשים אני לוקח טיפות לעיניים בגלל חשד לגלאוקומה. שלושה חודשים גלאוטן, ללא השפעה על הלחץ התוך עיני, וחודש אחד וי-אופטיק, שנראה שהצליחה להפחית את הלחץ במידת מה. אני חווה ירידה משמעותית בחדות הראייה עם משקפיים למחשב. עד כדי כך שאני מעדיף להסיר את המשקפיים, לקרב את המסך ולקרוא ללא משקפיים. חדות הראייה לטווח רחוק (עם משקפיים מתאימים לראייה למרחק) לא השתנתה, ונותרה כפי שהייתה לפני תחילת הטיפולים בטיפות העיניים. האם אמנם יש קשר בין הטיפול לבין הירידה בראייה? האם נגרם נזק שאינו הפיך?

שלום רב, יש להתיעץ ולהבדק אצל רופא עיניים. לא ניתן לקובע לפי תאור מילולי אם יש בעיה רפואית כלשהי. בריאות שלמה

24/04/2023 | 15:20 | מאת: ישראלה

בת 37, התגלתה גלואוקמה, לחץ גבוה מאוד , 30, קיבלתי דואוטרב ללא דיחוי. ראיתי בעלון אזהרה שלא מומלץ להשתמש באם יש כוונה להכנס להריון. בעוד 4 ימים אני צפויה להתחיל להזריק הורמונים לצורך שאיבת ביציות והקפאתן. האם כדאי לדחות את התהליך של שימור הפוריות עד לניתוח לייזר SLT? או שאוכל להמשיך כמתוכנן? אם לעצור, האם הדואוטרב עלול לפגוע בפוריות שלי? לאיזו תקופה עד שהגוף מתנקה מהם? יש טיפות אחרות מומלצות לנשים בגיל פיריון? תודה ובריאות לכל.

שלום רב. זה נושא מורכב והטיפול הנכון במקרה כזה תלוי בפרמטרים רבים ולא רק בלחץ. עלייך להתיעץ עם מומחה גלאוקומה . בריאות שלמה ובהצלחה

16/04/2023 | 22:57 | מאת: ראובן

1. הופנתי ע"י רופא עיניים שהלכתי אליו באופן פרטי לבדיקת עקומת לחצים (בדיקת לחץ ת"ע כל שעתיים במשך כמעט יממה). כשביקשתי מרופאת המשפחה הפניה נאמר לי שהבדיקה איננה בסל. אשמח לדעת היכן ניתן לבצע את הבדיקה. האם רק באופן פרטי ? 2. האם יש גלאוקומה עם לחץ ת"ע נמוך ? במדידות אקראיות הלחץ אצלי תקין אולם כל שאר באינדיקציות מצביעות על גלאוקומה. תודה

לגבי עקומת לחץ- תברר אם ניתן להפנותך לבית חולים כי אין רופא שנמצא כל היום ויכול לבדוק לך לחץ כל שעתיים. גלאוקומה עם לחץ תקין שכיחה ואבחנת גלאוקומה בכל מקרה לא קשורה ללחץ. בריאות שלמה פרופ ורבין

12/04/2023 | 21:04 | מאת: דן

שלום רב, בן 35 עם רקע של דרוזן בעצב הראיה שהובחן בגיל 15, לאחרונה בגלל שינויים בראיה הופניתי לבדיקת OCT. כמובן שאחזור לרופא לצורך ייעוץ פרטני בנוגע לתוצאות הבדיקה אבל עד אז אשמח להבין את משמעות הנתונים הכללית שמופיעה בחלק מדף התוצאות שאצטט: RNFL: ימין: 105/87 אינפראורית 98-97 CD 0.06 שמאל: 87/86 סופראורית 85-130 אינפראורית 80-97 CD: 0.05 לסיכום: RNFL התדקקות אינפראורית בשתי העיניים. היכן ניתן להבין את העובי במיקרונים? מה המשמעות של המספרים עם הקו נטוי (/) והמספרים עם המקו (-) ביניהם? והכי חשוב מה המשמעות הקלינית האובייקטיבית של בדיקה זו? המון תודה.

שלום רב. פענוח OCT זו תורה שלמה ואין לה משמעות ללא בדיקת רופא. הרופא יסביר לך אם יש לכך משמעות קלינית . בריאות שלמה פרופ ורבין

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה במספרים -4.00 ו -3.25 צילינדר -3.00 בשתי העיניים וניסטגמוס מולד . במסגרת בקשה להוצאת רישיון נהיגה שהופנתה למרב״ד נשלחתי לבצע בדיקת שדה ראייה מסוג איסטרמן בינוקולר 120 נקודות. יש לי כמה שאלות בקשר לבדיקה: 1. האם הבדיקה אמורה להתבצע עם עדשה לאנשים שמרכיבים משקפיים ? (לי לא שמו עדשה למרות שאמרתי לטכנאי שאני מרכיב משקפיים והוא גם ראה אותם) 2. האם הדרישה היא לראות 96/120 נקודות לפחות או שציון הבדיקה יהיה 96/100 ? 3. האם אמורים להיות כתמים עיוורים בבדיקת איסטרמן ? אשמח שתעני על כל השאלות . תודה ושבוע טוב

שלום רב. לצורך אישור רישיון נהיגה בדכ דורשים לראות לפחות 96 נקודות. התאמת משקפיים בבדיקה תלויה ברםרצקיה שלך והטכנאי אמור לדעת אם צריך או לא. בהצלחה

עיין ימן109 עיין שמאל116 הדבשת הכפולה שלי. זה בסדר?

שלום רב. המשמעות תלויה בפרמטרים רבים ועליך לחזור לרופא ששלח אותך לשם הערכת המצב והסברים. בריאות שלמה פרופ ורבין

28/03/2023 | 23:27 | מאת: נחמה

עלי לעבור לייזר לטיפול בגלאוקומה האם יש הבדל בין לייזר li ללייזר slt והאם יש צורך במלווה לאחר הטיפול

שלום רב מובר בשני טיפולים שונים לגמרי ולמטרות אחרות. אסור לנהוג אחר כך אז רצוי מלווה

13/03/2023 | 15:17 | מאת: איציק

שלום פרופ' בשל כאבים נוירופתיים לא מוסברים נוירולוג המליץ לי על כדורי אלטרטלט או סימבלטה קראתי בעלון ששני הסוגים לא מומלצים למי שנחשד בגלאוקומה( אני עם לחץ 20 וללא נזק לשדה ראיה ולכן רק נחשד ובמעקב) האם לא לקחת את הכדורים או שבעלון לצרכן לא מדייקים?

שלום רב. בעלון רשומים אזהרות רבות. זה תלוי בהרבה פרמטרים ולכן עליך להתיעץ עם רופא העיניים שלך. בריאות שלמה

10/03/2023 | 18:50 | מאת: ויקטור

כמה עולות טיפות גלאוטן

יש לשאול בבית מרקחת

10/03/2023 | 14:41 | מאת: דוד

בתקופה האחרונה כאשר אני מכבה את האור בחדר ונהיה בבת אחת חושך מוחלט אז אני רואה כמו סוג של הבהובים שלא באמת קיימים. ההבהובים\הבזקים האלו נמשכים לכשניים שלוש שניות ואז חולפים. האם התופעה הזו יכולה להעיד על בעיה וצורך בטיפול? אציין שאני בן 32 וללא עוד בעיות ראיה שידועות לי. תודה.

שלום רב, מומלץ לפנות לבדיקת רופא עיניים. לא ניתן להחליט על סמך התלונות בלי בדיקה. בברכה פרופ ורבין

שלום אמא שלי סובלת מדלקת פרקים ולחץ בעיניים (כנראה בתורשה מסבתי) בשעות הערב מתקשה לראות וסובלת מאוד מיובש נוטלת כעת דואוטרב השאלה אם קיים טיפול מתקדם יותר תודה

שלום רב, אם יש לה לחץ גבוה בעיניים יש לקחת טיפול שמוריד את הלחץ לרמה הרצויה כפי שקבע הרופא שלה. אפשר בטיפות ויש גם אפשרות של לייזר אם היא מתאימה. יש להתיעץ עם הרופא.ה. בריאות שלמה

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 22