ניקוי ראשוני במי חמצן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

20/06/2014 | 15:13 | מאת: חוה

בת 32 אבקש לדעת האם מקום ניתוחי שנתפר בחוטים נמסים,אפשר לנקות במי חמצן , נקוי ראשוני,אחרי שמורידים את התחבושת כדיי לשים אחת חדשה, עד שאפשר יהיה לרחוץ במים וסבון, האם מי חמצן בטוחים לשימוש באיזור תפר עם חוט וכזה, ומנקים ביעילות? או שאסור כי עלולים להמיס את החוט?

22/06/2014 | 13:23 | מאת: ד"ר מיכל מידן

חיטוי פצע ניתוחי אפשרי על ידי משחה או תמסית פולידין, אלכוהול וגם מי חמצן. יש להתייעץ עם הרופא המנתח באשר לשימוש במי חמצן וסוג החוטים שהשתמש.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה