טיפולי הסרת שיער ובעיות הורמונליות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/12/2012 | 14:04 | מאת: הילה

שלום, אני מעוניינת להתחיל בטיפול להסרת שיער מהאיזור של הפיאות לחיים. מבדיקת דם שעשיתי לאחרונה עלה כי רמת הטסטוסטרון שלי גבוהה (ורמת טסטוסטרון החופשי תקינה). שקלתי להתחיל טיפול של ipl או אפילציה. נאמר לי כי במקרים של שיעור ייתר מסיבות הורמונליות טיפול בלייזר לא יעיל והשיער יחזור לצמוח. האם זה נכון? האם במקרים של רמת הורמונים גבוהה טיפולים להסרת שיער לא עוזרים? האם יש סוגי טיפולים שעדיפים על פני אחרים? (ipl עדיף על לייזר ואפילציה?)

31/12/2012 | 12:17 | מאת: ד"ר צבי סגל

שלום הילה יש דעה רווחת שנשים עם פעילות הורמונלית אנדרוגנית כלומר טסטוסטרון גבוה עלולות להזדקק לטפולי הסרת שיער ממושכים יחסית לאלו שהן בעלות רמה הורמונלית תקינה ואף יתכן כשלון טפולי בשכיחות מוגברת. יש גם חוקרים שטוענים כי לא נמצא הבדל בין שתי הקבוצות. חשוב לברר את סיבת ההורמון הזכרי המוגבר ויש לפנות לאנדוקרינולוג. באשר לתוצאת הסרת השיער איני יודע לןמר באופן חד משמעי את הצפוי. בברכה דר. צבי סגל

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה