שיכבה של "קשקשים" (כמו קליפה) על הקרקפת לבן 3

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/12/2014 | 09:59 | מאת: עדי

שלום רב, הבן שלי בן 3 ומאז שהיה תינוק יש לו מין "קליפה" עבה על הראש מתחת לשיער , (כמו קשקשים אבל בשיכבה אחת). למרות טיפול במישחות שונות שקיבלתי מרופא עור, ה"קליפה" ממשיכה להתקיים. מה ניתן לעשות ? יש טיפול שיכול להוריד את זה סופית ? תודה.

06/12/2014 | 15:26 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, ישנן מספר מחלות עור המערבות את הקרקפת כגון: פסוריאזיס, סבוראה, אטופיק ועוד. לרוב אין טיפול שפותר את המחלה לצמיתות, אך קרוב לוודאי שבהמשך המחלה תחלוף מעצמה . ניתן לטפל בסוגים שונים של שמפו כגון: צטרמיד, סבוסל, אנטי פטרייתי ואחרים . ממליצה לשלב עם חומצה סאליצילית ולאחר החפיפה לסרק את השיער עם מסרק מיוחד להסרת הקשקשת. כמו כן, ניתן גם לטפל בסטרואידים טופיקליים לתקופה קצרה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה