פצעי שפשוף עמוקים בעור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/09/2016 | 01:41 | מאת: מאיה

נפלתי תוך כדי ריצה ונהיו לי פצעי שפשוף עמוקים בברכיים ובכף רגל , אני מעוניינת להמנע או לפחות למזער צלקות . הפצעים אדומים ללא זיהום אך עמוקים ואני חובשת בפולימם. האם משחה dermagran b יכולה לעזור בריפוי והאצת צמיחת עור חדש? אני שואלת כי יש בה הרבה ויטמין a , ואם לא איזה משחה אחרת יכולה להתאים? אפשר לשים משחה מתחת לפולימם ? תודה, מאיה

10/09/2016 | 16:26 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, חבישת פולימם הינה חבישת קצף המתאימה לפצעים מפרישים. ישנה חבישת פולימם המכילה יוני כסף ומתאימה לפצעים מפרשים עם זיהום משני. ממליצה לפנות לרופא עור להתאמת חבישה מתאימה לפי מראה הפצע. דרמגרן B פסטה טובה לפצעים נקיים לסגירת הפצע. עם סגירת הפצע ניתן להתחיל בטיפול לצלקות כגון: קלוקטו, יריעת סיליקון וכדומה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה