מפחד מ nodular melanoma

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/10/2020 | 14:23 | מאת: הדואג

היי מספר שאלות: 1) עד כמה נפוץ nodular melanoma באיזור הבטן ליד הטבור? 2) האם נגע שלא משתנה ברמת ההגבהה שלו מעל העור ובקוטרו במשך 4 חודשים לפחות עדיין חשוד ל nodular melanoma? 3) עד כמה נפוץ nodular מלנומה בקוטר קטן מזה של עיפרון ובצורת אליפסה? 4) מה נפוץ יותר כאבחנה מבדלת, המנגיומה או nodular melanoma? 5) במידה וחלילה היה נגע מהסוג nodular הנ"ל, והמטופל תלש אותו וכתוצאה מכך הוא נהפך לפצע מוגלתי, האם רופא עור מיומן עדיין יוכל להבחין בסימנים מתאימים או שיתכן שהנגע "יעלם" עד שיצמח מחדש וחלילה יהיה מאוחר מידי? סליחה על השאלות הדואג

31/10/2020 | 21:43 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

בכל חשד / חשש למלנומה מכל סוג יש לפנות לבדיקת רופא עור דחופה! מדובר בסרטן עור אגרסיבי שאם לא מטופל בזמן אף עלול להוביל לתמותה, נודולר מלנומה נחשב לתת סוג יותר מסוכן ועלול להופיע בכל מקום ובכל גודל. יש לגשת באופן דחוף לבדיקת רופא עור, במידה ואתה מתקשה לקבוע תור לרופא עור יש לגשת באופן מיידי לרופא משפחה ולמרפאת האם על מנת להשיג תור דחוף לרופא עור, הנושא לא סובל דיחוי. בהצלחה,

01/11/2020 | 00:21 | מאת: הדואג

בינתיים הלכתי לבדיקה של רופא עור והוא טען שהנגע אינו חשוד למלנומה. לכן אני שואל שוב לגבי סעיף 5. אם יש חלילה מלנומה שהמטופל תלש ממנה האם עדיין רופא עור אמור לראות סימנים מתאימים בדרמוסקופ?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה