פיגמנטציה בבית שחי הצוואר והבטן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/10/2020 | 05:02 | מאת: אנונימית

היי לפני כ5 שנים בגיל 15 התחיל לי פיגמנטציה בבית השחי וככל שהזמן חלף זה התפשט יותר וגם לאזור הבטן והצוואר . אני ניסיתי את כל המשחות אבל זה לא עזר.. אין מצב שאפשר לחיות עם הכתמים האלה זה בהחלט מפריע לי לשים חולצות קצרות ואפילו ללכת לים אי אפשר. אבחנו לי את המחלה אמרו לי שזה אקנתוזיס .. אבל כל רופא עור שהלכתי אמר שזה לא יעבור או שיחלוף עם הזמן או שזה לא קשור אליו . וזה לא נשמע לי הגיוני שדבר כזה יישאר לי בעור הריי ברור שזה נגרם ממשהו! אף אחד לא באמת התעניין נתנו טיפול במשחות ולא עזר .. אני בטוחה שיש לזה טיפול או לפחות אפשר להגיד ממה זה נגרם אמרו לי ללכת לאנדוקרינולוג בנתיים קבעתי תור אולי זה קשור גם להורמונים בהתחלה אמרו שזה אולי שחלות פולצסטיות אבל עשו לי בדיקת אולטרסאונד ולא ראו שום דבר וגם בדיקה לראות עם הסוכר גבוהה ואמרו לי שהכל תקין ואין סכרת. אז מה שנשאר זה רק לבדוק את ההורמנים יש מצב שזה קשור להורמונים? כי לפי בדיקה שלי התסמינים ממש זהים למה שיש לי עם זה שיעור יתר, מחזור לא סדיר,השמנה. אגב הרופאי עור ממש לא עוזרים ולא מייעצים כנראה שצריך לחפש לבד את התשובות אשמח אם יש טיפול שאתם ממליצים לי עליו כי אני באמת כבר מיואשת אודה לתשובתכם!

15/10/2020 | 11:43 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

קודם כל יש להשלים בירור אנדוקרינולוגי. ממליצה בנוסף לקבוע תור למרפאת פיגמנטציה בבית חולים איכילוב, ניתן לזמן תור בטלפון 036974000 או בטלפון 036973585. יש לוודא כי התור הוא למרפאת פיגמנטציה (ד״ר מור פבלובסקי). בנוסף אם אכן יש לך שיעור יתר, השמנה ומחזור לא סדיר הייתי פונה להתייעץ עם גניקולוג שמתמחה בשחלות פוליציסטיות, מכיוון ויש לך את כל התסמינים פרט לממצאים בבדיקת האולטרסאונד. אציין כי ניתן לתמוך באבחנה זו גם על ידי בדיקות דם הורמונליות. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה