איך להשתמש בהידרוקינון

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/10/2020 | 22:07 | מאת: יוסי

האם אני יכולה להשתמש באזומד ג'ל על כל הפנים לצורך הבהרה? אם כן לכמה זמן? האם הוא מסוכן?

15/10/2020 | 12:17 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

אזומד גל (הידרוקווינון 4%) ניתן רק באמצעות מרשם רפואי ולכן יש ללכת לבדיקת רופא עור ולקבל את המלצותיו. את הטיפול לרוב נותנים פעמיים ביום לתקופה של עד 3 חודשים. במקביל ממליצים להמנע מחשיפה לשמש ולשימוש בקרם הגנה עם spf 50. במידה ומטופל מבצע שימוש לא ראוי בתכשיר, כגון שימוש בכמות רבה או לפרק זמן ממושך, עלולות להופיע תופעות לוואי כגון הכחלה של העור (exogenous ochronosis) ועוד. לכן יש להקפיד על שימוש על פי המלצות רופא בלבד. בהצלחה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה