חשש מתוצאות בדיקת עדבת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

16/09/2020 | 19:32 | מאת: עמיר

שלום היה לי עגבת לפני שמונה חודשים וקיבלתי זריקת פינצלין ועברו כל התסמינים של המחלה שהיו ,לפני כמה ימים אמרתי אני אעשה את הבדיקה שוב בקופת חולים שלי וכתוב אצלי בתוצאות שהבדיקה של העגבת חיובי זה אומר שנבדקתי שוב בעגבת?חשוב לציין שלא כתוב ליד התוצאות מה המדדים של הבדיקה מה אני אומר לעשות כי הרופא שלי אומרת לי אתה צריך לקבוע תור לרופא עור ומין והוא יגיד לך מב לעשוך אבל התורים לרופא עור ומין מאוד רחוקים

24/09/2020 | 12:36 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

בדיקת TPHA נשארת חיובית לכל החיים. באם מדובר בבדיקת VDRL שיצאה חיובית אז הרופא המטפל שלך יסתכל מה הטיטר והאם הוא ירד לעומת התוצאות שהיו לפני קבלת הטיפול. יש לקבוע תור לרופא עור לצורך החלטה על המשך בירור / טיפול / מעקב. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה