תרופה לפטריה קלה בציפורן

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/08/2020 | 11:46 | מאת: יעל

שלום דר, אני 5 שנים עם פטריה קלה בציפורן ( בבוהן הרגל) למען ההגינות היא מעוותת לי אותה למעלה. כעת יש גם ברגל השניה באחת מהאצבעות וזה נראה משהו אחר. כל הזמן נתנו לי תמיסות/ לק. בעבר וגם כעת ניסיתי לעשות מששח ולא יצא להם טוב כלומר אין גדילה. כעת חזרתי אסרטיבית לקבל כדורים- גם כשהיא קלה. קיבלתי flucanazole 150 mg קראתי שזו לא תרופה שניתנת לבעיות בציפורניים נכון?- אלא לנרתיק. האם לקנות את המרשם? מה היעילות של תרופה זו לציפורנים ועור?

24/08/2020 | 14:51 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

ממליצה לגשת להתייעץ עם רופא עור, לרוב במידה ויש פטרת ציפורנים מתחילים עם טיפול בטרבינפין, זהו טיפול בכדור אחת ליממה שמתבצע רק לאחר שהוכחה פטרייה במשטח ותרבית. בנוסף, הטיפול מתבצע עם בדיקות דם לפני הטיפול ואחת לחודש. רק לאחר בדיקה גופנית ועיון בגיליון הרפואי שלך ניתן יהיה לקבל החלטה על הטיפול המיטבי עבורך. בהצלחה,

25/08/2020 | 18:19 | מאת: יעל

תודה

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה