נשרפת בצורה לא אחידה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/07/2020 | 23:50 | מאת: לאה

היי, כבר כמה שנים בערך אני סובלת מתופעה בה אני נחשפת לשמש ונשרפת בצורה לא אחידה. יכול להיות לי פתאום עיגול אדום ברגל וכל שאר האזור לא נשרף בכלל. אני משתמשת תמיד בקרם הגנה לעור רגיש עם מסנן 50. זה קורה כמה פעמים במהלך הקיץ אבל לא כל פעם שאני נחשפת לשמש. מה יכולה להיות הסיבה לדבר הזה? הלכתי כבר לרופאה שאמרה שהיא לא יודעת ממה זה נגרם ונתנה לי אגיספור אבל זה לא באמת עזר. מצרפת תמונה להמחשה.

22/07/2020 | 21:55 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לא ניתן לראות את התמונה אבל מהסיפור הייתי לוקחת משטח פטרת לוודא שלא מדובר בפטריית שמש. אם לא מוצאים פטרייה יש לשקול ביופסיות עור לוודא כי לא מדובר במחלת עור הגורמת לפיגמנטציה לא אחידה.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה