טיפול בפטרייה בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

12/07/2020 | 19:52 | מאת: אאא

שלום, אני סובלת מפטרייה בציפורן אחת ברגל. ביתר הציפורניים יש פטריה ממש קלה עם קצת שינוי בצבע הציפורן. התחלתי טיפול במשחות בגלל שאני לא רוצה לקחת כדורים (אני אחרי לידה ומרגישה שהגוף עדיין לא חזר לעצמו). חשבתי לנסות גם טיפול בלייזר. האם טיפול בלייזר עובד ומרפא פטרייה? לא שמעתי על רופאים שמפנים לטיפול כזה. למה? תודה

22/07/2020 | 21:52 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לרוב טיפול בכדורים אינו מזיק, לוקח 3 חודשים ודורש מעקב מעבדתי אחת לחודש על מנת להבטיח שלא מופיעות תופעות לוואי. עם טיפול סיסטמי (כדורים) הסיכוי להחלמה הוא 70-80%. מאחר ויש הרבה ציפורנים מעורבות, אפילו אם בחומרה קלה, הייתי שוקלת טיפול סיסטמי במידה ואת בריאה ואין התווית נגד לטיפול. טיפול מקומי יעיל הרבה פחות. בנוגע ללייזר אין לי ניסיון. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה