קרם אדאפרין להצערת העור

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/07/2020 | 12:52 | מאת: גל

בת 63. האם קרם אדפרין יכול להועיל לי להצערת העור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

‏Adapalene 0.1% הינו תכשיר מקבוצת הרטינואידים, דור שלישי. תכשיר זה לרוב ניתן לטיפול באקנה. מבחינת FDA האינדיקציה היחידה לטיפול בתכשיר זה היא אקנה. בשימוש יתר בתרופה זו לא יתקבלו תוצאות טובות או מהירות יותר ומאידך עלולים להופיע סימנים אדומים, גירוי, קילוף ואי-נוחות. אין להשתמש בתכשיר מעבר לשישה חודשים רצופים. וחשוב מאוד לציין כי חל איסור לשימוש בתכשיר זה בעת הריון או הקנה. רטינואידים אחרים ניתנים בתדירות יותר גבוה לטיפול בקמטים והצערת העור כגון קרם / ג׳ל רטוויט. מאחר ולא נמצא כעת בשוק בארץ ניתן לגשת לרופא עור לקבלת מרשם ברקיחה, לאחר מספר ימים יכינו לך תכשיר המיועד ספציפית לעורך.

מנהלי פורום רפואת עור - דרמטולוגיה