בדיקה מיקרוסקופית או ביופסיה?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/06/2020 | 16:54 | מאת: עמי

שלום , יש לי כבר תקופה נשירת שיער וההלכתי ל2 רופאים ושתיהם התלבטו אם זה התקרחות גנטית או טלוגן אפלויוביום בסוף שלחו אותי עם הפנייה לביופסיה ובדיקה מיקרוסקופית של השיער לזיהוי גורם הנשירה עכשיו בדקתי קצת ברשת והבנתי לבדיקה המיקרוסקופית יש 2 דרכים לעשות 1. בדיקה עם מיקרוסקופ דיגיטלי על המקום שמשדר למסך את נראות הקרקפת ואת השיערות 2. תלישה של כמות מסוימת של שיערות ( 50-150 שיערות לפי מה שהבנתי (?)) בדקתי עם מזכירות הבית חולים ויש להם רק את הדרך עם התלישה של השיערות אז רציתי לשאות כמה שאלות לפני שאבחר מה מהם לעשות 1. ההבדל באמינות ובדיוק הממצאים גדול בין הביופסיה למיקרוסקופית ?? או שההבדלים זניחים ושתיהם יתנו לי תשובות אמינות 2. ברגע שלא בודקים את הקרקפת אלא רק את השיערות התלושות , איך אפשר לדעת מה המצב הקרקפת ? 3. איזה בדיקה עדיפה מבחינת תועלת /נזק ? כאילו בביופסיה נשאר צלקת ובתלישת שיערות תולשים משהו כמו 150 שיערות 4. ביופסיה עושים מכמה נקודות בראש ? כי נגיד יש לי נשירת שיער דיפוזית בכל הראש וגם יש לי מפרץ , אז עושים גם ממרכז הראש וגם מהמפרץ ?? ממש תודה רבה על הפורום ואשמח לתשובות

20/06/2020 | 22:50 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

לרוב לוקחים ביופסיה בודדת ולא מספר ביופסיות, בנוסף יש לבצע פנל מעבדתי מקיף באם חושדים בטלוגן אפלוביום. אצלנו באיכילוב עושים ביופסיה וגם מבחן תלישה. לא תמיד צריך לעשות את 2 הבדיקות ולפעמיים ניתן להסתפק באחת מהן. ממליצה לקבוע תור למרפאת שיער בבית חולים איכילוב, שם יכולו לאחר בדיקה לדון באופציות הקיימות. לקביעת תור: טלפון 03-6974000 מוקד זימון תןרים או במזכירות מרפאות עור 03-6973585.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה