יש לי 3 שאלות אשמח אם תעני תודה רבה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

11/06/2020 | 01:37 | מאת: נועה

1. למה יש לי פיגמנטציה בצבע חום במפשעה רק מצד ימין? והיא גם לא על כל המפשעה כאילו על חלק.. מה אפשר לעשות עם זה? זה לא עובר. יש איזו משחה שאת ממליצה עליה לפיגמנטציה? 2. יש לי פטרת בציפורן כתוצאה ממכה שקיבלתי בילדות ואני שמה כבר חצי שנה אמטריקס וזה לא עובר. אבוד? מפחדת לקחת כדורים כי אני גם אנמית ומאוד חלשה ולא יודעת איך זה ישפיע עליי 3. לפני 5 שנים עשיתי שעווה בגב אצל קוסמטיקאית ומאז נהיו לי חצקונים שם שבאים והולכים מה אפשר לעשות? זה סיוט.

20/06/2020 | 22:55 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

1. פיגמנטציה חד צידית באיזור המפשעה דורשת בדיקת רופא, לא ניתן לאבחן על פי התיאור ולכן לא ניתן להמליץ על טיפול. יש לגשת לבדיקת רופא עור. 2. פטרייה בבוהן לא נגרמת ממכה, יתכן ולאחר ממכה בשל נזק על הציפרום נדבקת בפטריה. יש לבצע משטח ותרבית פטרת. באם טיפול מקומי לא עוזר אפשר (ואכן מדובר בפטרייה) ניתן לטפל בכדורים. ממליצה לבצע משטח ותרבית פטרת (לא תחת טיפול מקומי). עם התוצאות יש לגשת לבדיקת רופא עור. 3. כפי שרשמתי ב1. לא ניתן לאבחן על פי תיאור. ממליצה לגשת לבדיקת רופא מסודרת. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה