נקודות חן בגוף מה אפשר לעשות?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

06/06/2020 | 12:39 | מאת: מורן

שלום, לאחרונה כל פעם אני נחשפת לעוד נקודות חן קטנות מאוד ושטוחות בגוף. לא יודעת להצביע מתי בדיוק הן יצאו. אני לא נחשפת הרבה לשמש. האם יש משהו לעשות??? מעולם לא חיבבתי נקודות חן... האם הן יכולות לעבור במהלך הזמן?

10/06/2020 | 11:02 | מאת: ד"ר אפרת בר-אילן

יש לגשת אחת לשנה לבדיקת רופא עור לסקירת שומות כל גופית. באם ישנו שינוי בגודל, צבע, צורה, מרקם או הופעת פצע שאינו מחלים יש לגשת קודם לכן. לציין כי אם יש מלנומה במשפחה (סרטן עור) יש לבצע בדיקה זו כל חצי שנה. במקביל ממליצה להמנע מחשיפה לשמש ובעיקר בשעות 10:00-16:00, ללבוש ביגון מגן לרבות כובע ולהמרח עם קרם הגנה עם SPF 50. בהצלחה,

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה