סימנים מפריחת שמש שעברה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/05/2020 | 16:56 | מאת: קורין

שלום. אני חיה במדינה קרה כבר שנה... ובאוקטובר האחרון חזרתי לארץ לביקור ונהיתה לי פריחה בידיים... אודם ופצעונים.. לא מגרד. הלכתי לרופא ואמר שזה פריחה מהשמש כי לא נחשפתי הרבה זמן לשמש... ואמר שיעבור... אחכן אחרי שבוע שבועיים כבר עבר אבל עד היום יש סימנים של אודם על הזרועות. עור לא בגוון אחיד כאילו שזה לא עבר מאז לגמרי ועברו למעלה מ4 חודשים. האם עלי למרוח משהו.? האם זה יעבור לגמרי מתישהו? תודה.

03/05/2020 | 22:36 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות למרפאת עור באיכילוב להשלמת בדיקת רגישות לחשיפה לשמש. ייתכן כי מדובר ב PLE , זוהי תגובה המתבטאת בפריחה באזורים שאינם חשופים לשמש ולאחר חשיפה באביב או תחילת הקיץ מופיעה פריחה. יש לשלול תגובות לתרופות , אלרגיה ממגע ועוד. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה