תוצאות ממעבדה- בדיקה של פטריה

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

26/04/2020 | 15:38 | מאת: יעל

שלום, תוצאות הבדיקה של הציפורן: microscopy result: חיובי microscopy for hypha:+ fungul cultre: אין צמיחה 5th week: אין צמיחה לא כתוב איזו פטריה זו. מטרת המעבדה היתה להאים לי טיפול ללא כדורים. אין כרגע רופאי עור. מה עושים? האם כשעושים תרבית זה אמור לאבחן את סוג הפטריה? מצד שני אין יותר מידי אפשרויות לטיפול מבחינת חומרים נכון? אז מה עושים אם לא לוקחים כדורים? איזה טיפול יש לפטריה בציפורניים? תודה רבה. נ.ב: יש לי תור באיכילוב בעניין נשירת שיער כרונית במאי האם לגשת או לוותר? בגלל הקורונה.

28/04/2020 | 20:51 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה לפנות לרופא עור עם תשובות הבדיקה, חשובה קורלציה קלינית על מנת להחליט על טיפול בכדורים. התרבית שלילית ולכן יש צורך בבדיקה קלינית של הציפורניים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה