המנגיומה באחד מהאשכים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/04/2020 | 21:06 | מאת: אנונימי

היי מיכל יש לי מן כתמים סגולים וכמה נקודות שחורות על אשך ימין ולפני שנה הרופא משפחה שהלכתי רליו אמר שזה לא מזיק( אמר שמדובר בהמנגיומה) והרופאת עור אמרה שזה משהו שנגרם בעקבות שפשוף וזה גרם לי לבלבול. אשמח לדעת עפ"י מה שתיארתי על מה מדובר לדעתך.

25/04/2020 | 15:04 | מאת: ד"ר מידן מיכל

רושם לממצא ווסקולרי שפיר-Angiokeratoma scrotal ידוע גם בשם Fabry's disease. נגעים אלו לא מחייבים טיפול, אולם לעיתים מטראומה קלה כגון גילוח עשויים לדמם. הטיפולים המקובלים הם צריבה חשמלית, הקפאה נקודתית או טיפולי לייזר. הטיפול לרוב אינו מותיר צלקת. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה