שאלה כללית על פטריה ברגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/02/2020 | 15:38 | מאת: אשמח להסבר

ד"ר, הרופא עור התווכח איתי ואמר שפטריה בציפורן ובעור הרגל לא יכולה לקרות כי הלכתי עם נעלים פתוחות וכראיה אמר שבגונגלים אין לתושבים פטריות. כמו כן אמר שפטריות לא מועברות בלק שמשהי אחרת השתמשה בו. אבל איך נדבקים מפטריה בנעליים סגורות? כיצד הפטריה הגיעה לשם? אני כרגע בטיפול אז ברגע שאפסיק הפטריה שוב תחזור מהנעל? ברור לי נושא הלחות זיעה והגיינה.. לא הבנתי מאיפה הפטריה באה.

15/02/2020 | 17:59 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, פטרת בציפורניים גורמת לעיבוי הציפורן, הצהבה ולעיתים להרס של הציפורן. טרם הטיפול יש לבצע תחילה משטח ותרבית. לאחר קבלת התוצאות מתאימים את טיפול הנכון לפי סוג הפטריה. הטיפול המועדף לפטרת בציפורניים הוא טיפול בכדורים במידה ואין בעיה כבדית. לרוב מדובר בפטריה המועברת דרך בני אדם , השכיחה ביותר הינה רוברום. נדבקים לרוב בהדבקה דרך מקלחות משותפות , מקומות לחים ועוד. בהצלחה!

16/02/2020 | 20:11 | מאת: אשמח להסבר

תודה רבה. יכול להיות ממקלחת בבית למרות שאנחנו מנקים עם אקונומיקה? בגדול אני לא מאלו שהולכים לים ולבריכה... השאלה אם אפשר להידבק מהליכה עם כפכפים/ סנדלים בקיץ?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה