פצעון שגדל על צלקת ומגדיל אותה (?)

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

10/02/2020 | 06:39 | מאת: דניאל

שלום ד''ר מידן, מה שלומך? שאלה: יש לי צלקת בפנים שנצורה בעקבות אקנה שהייתה לי בגיל ההתבגרות. קרה לי כבר פעמיים (או שלוש פעמיים אאל"ט) שגדל לי חצ'קון/פצעון על הצלקת וכשהוא עבר, הצלקת גדלה... כמה שאלות: 1. מה ניתן לעשות במצב כזה/להבא? זה קצת גורם לי להרגיש רע שהצלקת גדלה מפעם לפעם 2. איך ניתן לטפל כשחצ'קון גדל על צלקת? אני תמיד מנסה להיות זהיר סביב האיזור הזה ופשוט נדמה שבאותם הפעמים שגדל הפצעון סביב/על הצלקת הם היו מאוד ''עקשנים'' והיה לוקח לי למעלה ממספר ימים עד שהם היו עוברים... 3. האם ישנה סיבה מדוע חצ'קון גדל על צלקת? תודה רבה :)

14/02/2020 | 18:41 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ממליצה למרוח אפלומיצין נקודתית לשלושה ימים (אנטי דלקתי עם אנטיביוטיקה). ממליצה על סבון דרמקסול כמניעה וטיפול אנטי ספטי. לא ידועה הסיבה מדוע דווקא באזור זה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה