האם מדובר בפוליקוליטיס ?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

08/02/2020 | 08:57 | מאת: ירון

שלום, לפני הרבה שנים צמחו לי פצעים מוגלתיים בעיקר על הרגליים (מאחורי הברך, באזור הברך, לאורך הרגל ולפעמים על הישבן) היה מדובר בכ- 2-5 פצעים שהיו עם ראש מוגלתי, אדומים וחמים. חלקם היו מאוד כואבים וכאב שמשך את כל האזור. עם השנים התופעה נחלשה ונעלמה למספר שנים אך כעת שוב צמחו לי 2-3 פצעים. בעבר זה אובחן כפוליקוליטיס ובעבר הרחוק ניתנה לי אנטיביוטיקה וסבון. בפעמים האחרונות שזה הופיע לא עשיתי דבר עד שזה נעלם כעבור כשבוע (לפעמים הייתי שם כרוב שהיה מושך ומוציא את המוגלה) האם באמת מדובר בפוליקוליטיס ? כי הבנתי שהוא מופיע בעיקר בקרקפת. האם יתכן כי מקור הפצעים בלחץ נפשי, סטרס וכו׳ מנסה לצרף תמונה לצורך הבנת הפצע מאזור קידמת הירך.

08/02/2020 | 13:26 | מאת: ירון

מצורפת התמונה

08/02/2020 | 16:15 | מאת: ד"ר מידן מיכל

פוליקוליטיס הינה דלקת של זקיקי השיער. לרוב נגרמת על ידי חיידק. יכולה להיות בכל מקום בהם יש זקיקי שערה. הטיפול המקובל הינו טיפול אנטיביוטי, לרוב ממשפחת הטטרציקלינים. כגון: מינוציקלין, דוקסילין. במידה ואין הטבה ניתן לנסות משפחה אחרת של אנטיביוטיקה. ממליצה לשלב סבון אנטי-ספטי בשם דרמקס או דרמקסול. זהו הטיפול המקובל. במקרים קשים ניתן לטפל ברואקוטן בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה