עזרה לגבי בדיקה מעבדת פטריות

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/01/2020 | 20:40 | מאת: קלרה

שלום ד"ר, יש לי פטריה בקצה הציפורן באגודל הרגל. מאחר ואני רגישה לכדורים הרופא אמר לי לעשות בדיקת מעבדה. חשוב לי לדעת האם מגרדים משטח מתחת לציפורן או שפשוט לוקחים קוצץ ציפורנים ענקי( בעבר שהייתי הלבורנטתית באה אליי עם קוצץ ענקי) אני שואלת כי הציפורן שלי ממש קצוצה ואני מפחדת שתחתוך עמוק אי לכך אני מעדיפה לחכות שציפורן תגדל ואז לגשת. אגב הציפורן צומחת מורמת ולכן אני דואגת לגזור. אשמח למענה.

04/01/2020 | 21:23 | מאת: ד"ר מידן מיכל

לגדל ואז להשלים את הבדיקה

05/01/2020 | 11:48 | מאת: ורד

יש לי בדיוק אותו דבר בציפורן ועשיתי בדיקת פטריות בקופ״ח כללית לפני כמה שבועות. הבדיקה נעשתה על ידי גירוד המשטח החיצוני של הציפורן. שאלתי את האחות שביצעה את הבדיקה אם היא לא אמורה לקחת דגימה מהחומר שמתחת לציפורן (כי שם הפטריה יושבת) והיא ענתה שלא, וגירדה רק את המשטח החיצוני של הציפורן (שזה מוזר כי הפטריה לא נמצאת על הציפורן...).

10/01/2020 | 11:50 | מאת: קלרה

תודה ורד על המידע. אני לפני המון שנים הייתי ורצו לקצוץ לי את הציפורן ונבהלתי כי גם כך הציפורן אינה ארוכה כך שזה יהיה ממש כואב. אני שמחה את אומרת שזה גירוד. ולא גזירה. זה חשוב לי כי יש לחשב זמן לקביעת תור לבדיקת מעבדה וזמן עד עד שיהיה תשובה + קביעת תור לרופא שזה גם להמתין כמה חודשים. וחשוב לי שזה יהיה במהלך הרבעון. אני פשוט רגישה כדורים

13/01/2020 | 17:13 | מאת: ורד

היי קלרה, גם אני מעדיפה להימנע מכדורים בשל תופעות הלוואי שלהם. האם ניסית לק לוסריל (נדמה לי שככה זה נקרא)? הרופא עור נתן לי לנסות את הלק הזה וקראתי שהוא מאוד אפקטיבי נגד פטריות. הבעיה היחידה שצריך להתמיד ולמרוח אותו בערך שנה..(כי זמן צמיחת הבוהן הגדולה ברגל היא בערך שנה). התחלתי למרוח את הלק לפני חודש וחצי בערך ואני מקווה שיעזור.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה