רוזציאה- האם כל סומק קל זה רוזציאה?

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

19/12/2019 | 21:36 | מאת: שאלה

שלום בת 69 , לאחרונה שמתי לב שלעיתים יש לי מעט סומק קל בלחיים , יכול להיות שקשור למזג האוויר האם מדובר ברוזציאה? באיזה גיל זה מתחיל? אין לי פריחה או פצעים האם כל סומק קל זה רוזציאה?

21/12/2019 | 20:34 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, רוזצאה מאובחנת בעיקר קלינית ומתאפיינת בסומק בפנים, כלי דם מורחבים ולעיתים פצעונים. מוחמרת על ידי חשיפה לשמש, מאכלים חריפים, משקאות חמים ועוד. ברוזציאה ישנה רמה גבוהה בעור של טפיל בשם דמודקס (הקיים גם בעור בריא, אך בכמות קטנה יותר). ניתן להשלים משטח מהעור על מנת לבדק האם קיים מספר רב של טפילים. בהצלחה!

24/12/2019 | 10:46 | מאת: שאלה

תודה. 1. האם זה מצב נפוץ? 2. האם ניתן לשלוט עליו ?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה