כתמים כתומים בכפות הידיים לאחר שינת לילת

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

18/12/2019 | 12:43 | מאת: גיא

שלום רב בשבועיים האחרונים אישתי ואני קמים בבוקר עם כתמים כתומים בידיים שדוהים במהלך היום ומכהים בלילה. בבוקר מספר אצבעות בכף יד כתומות. מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה?

18/12/2019 | 19:56 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, אכילת מאכלים המכילים קרוטן בכמות גדולה עשויה לגרום לגוון צהוב כתום על פני העור. מזונות כגון:גזר, תפוח, אננס, פפאיה, מנגו, ברוקולי, אספרגוס ועד. לעיתים משנית לתת תריסיות, סכרת ומצבים אחרים. תופעה דומה נגרמת מאכילה מרובה של מזונות המכילים ליקופן כגון עגבניות. ממליצה לפנות לרופא עור לאבחון. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה