יבלת ויראלית בכף רגל

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

27/11/2019 | 09:25 | מאת: NOT_FOUND

לאחר 5 טיפולי חנקן וכמה חודשים של ורומל/סלטק גל הגעתי לרופא שחתך לי את היבלות בסכין ואמר שהטיפול זהה במהותו לזה שבלייזר ופשוט יש לעשות זאת שוב ושוב עד שיעלמו ולשים משחה סליצילית שבוע אחרי כל פעם. הוא הוציא את היבלות ללא הרדמה מקומית כלשהי רק שימוש בחנקן נוזלי לפני. האם הוא צודק או שיש טעם בלייזר? האם נגזר עלי לחזור לחיתוך כזה המון פעמים? כל החיים? כרגע עם תחבושות ותוהה מה הדרכים הנוספות. ראיתי שבארהב משתמשים בחיסון הפפילומה לגברים גם לכפות הרגליים. עכשיו אישרו שימוש לגברים עד גיל 45. איך ניתן לעשות זאת בארץ באופן פרטי?

28/11/2019 | 11:37 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, כל מקרה לגופו, חשוב מאוד לצרוב את כלי הדם באזור היבלות. החיסון מתאים לזנים שגורמים למחלות מין ולא לזנים שגורמים ליבלות השכיחות על פני העור.

28/11/2019 | 13:05 | מאת: NOT_FOUND

תודה על תשובתך! https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/plantar-warts/diagnosis-treatment/drc-20352697 באתר של מאיו קליניק שאני מבין שזה אחד מהמרכזים הרפואיים הגדולים בארהב רשום Vaccine. HPV vaccine has been used with success to treat warts even though this vaccine is not specifically targeted toward the wart virus that causes the majority of plantar warts. כנ"ל לגבי משחת האלדרה שבאתר של הארוורד רשום שנמצא יעיל גם לגבי יבלות שלא באיברי המין. השאלה איך אפשר לקבל את זה בארץ באופן פרטי? אני מבין שזה לא הטיפול הסטנדרטי אבל ניכר שיש לזה אחוזי הצלחה טובים ואין פה סיכון כלשהו.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה