פצעונים שונים בשפה בפיטמה ובאיבר המין

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

21/11/2019 | 01:51 | מאת: לירן

ד״ר מידן שלום, אני מתנצל מראש על אורך ההודעה פשוט מדובר במקרה שהתפתח מעט לאורך זמן. לפני כ10 ימים קיימתי יחסים עם מישהי שאיני מכיר טוב ובבוקר שלמחרת קמתי עם פצעון בצבע לבן על הפטמה. הפצעון נראה פנימי כזה ולא נראה שעומד לצאת ממנו מוגלה או משהו. הוא עדיין שם, ואיני מרגיש ולא הרגשתי אותו בשום צורה. לפני כשלושה ימים כאשר הסתכלתי במראה שמתי לב שהופיעו לי קבוצה של נקודות/פצעונים לבנים מאוד מאוד מאוד קטנים על השפה העליונה בצידה הפנימי (צריך להיות במקום מואר מאוד ולהסתכל ממש מקרוב בשביל לראות). הם הופיעו בקבוצה של כ15-20 בצד שמאל של השפה העליונה, ו3 בצד ימין של השפה. מעבר לכך איני מרגיש עקצוצים או גירודים. חשבתי בהתחלה שמדובר בהרפס אך מתמונות שאני רואה באינטרנט זה לא נראה אותו דבר בעיקר בגלל הגודל. מתצאתי תמונה אחת באינטרנט של משהו שנראה מאוד דומה שנקרא Fordyce Spots, לא מצאתי על זה הרבה מידע אבל אם הבנתי נכון זה לא משהו שמתחיל פתאום באמצע החיים. בנוסף לכך יצא לי אתמול על איבר המין פצעון לבן מוגלתי, הפצעון די קטן אך נראה לעין, ובאיזור שלו הופיעו שני פצעונים מאוד מאוד קטנים (קצה סיכה) שצבעם כרגע בצבע העור. משהו נוסף אני לא יודע אם זה קשור אבל אציין גם שלפני מספר חודשים הופיעו לי 3 פצעונים לבנים, גם מאוד מאוד קטנים (קצה סיכה) על איבר המין, ו2 פצעונים נוספים יצאו קצת מעל לאיבר המין, הם היו קצת יותר גדולים אך עדיין קטנים יחסית. הפצעונים הופיעו אחד אחרי השני ולא יצאו כולם ביחד, והם נעלמו כל אחד לבד לאחר כמה ימים. ובנוסף כמה שבועות לפני כן, הופיעו לי 3 פצעונים גדולים יחסית באזור פי הטבעת שהיו כולם מוגלתיים וגם עברו מעצמם לאחר כשבוע שבועיים ללא גירודים או משהו ולא לשבתי לפנות לרופא עור בנושא מכיוון שכולם עברו מעצמם מאוד מהר. כל המקרים שציינתי בהודעה תודה לאל לא כללו שום כאבים/עקצוצים/גירודים או כל תחושה אחרת. בנוגע אליי אני בן 24, ואפשר לומר שפעיל מאוד מבחינה מינית, אך אני אדם מאוד היגייני שמקפיד על ניקיון (אפשר לומר בצורה קצת טורדנית), ותמיד שומר על מקלחת שירותים וכל הבית נקיים מאוד, מתקלח לפחות 2-3 פעמים ביום ומרבה לשטוף ידיים. ובכללי לפני כן אף פעם לא הייתה לי נטייה לפצעונים ובעיות עור דומות וגם בתור נער כמעט מעולם לא יצאו לי פצעונים. מה זה יכול להיות? והאם כל התסמינים הנוכחיים בהכרח קשורים אחד לשני או שמה יכולים להיות כמה דברים שונים שקרו במקביל? מכיוון שבכל אזור ה״פצעונים״ נראים שונה והם בגדלים שונים.

24/11/2019 | 13:31 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, רושם לאגמי מוגלה, ייתכן זיהום עורי של זקיקי השיערה והעור המופיעים כפוסטלות לבנות. ממליצה להיבדק על ידי רופא עור, במקלחת להסתבן עם סבון דרמקסול ובמידת הצורך טיפול אנטיביוטי מקומי כגון פוסידין . בהצלחה!

24/11/2019 | 22:08 | מאת: לירן

תודה רבה!!!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה