טיפול בפטרת ציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

17/11/2019 | 09:13 | מאת: נועה

שלום, אני סובלת מפטרת ציפורניים שנים רבות, וגם בתי נדבקה. לאורך השנים ניסינו את כל המשחות וטיפול לייזר, אך שום דבר לא עוזר. עכשיו שהיא בגיל 16, ביקשנו וקיבלנו מרשם לterbinafine אורלי - 250 מג'. אני התחלתי לקחת, אבל עדיין מתלבטת בקשר לבת: היא עומדת להתחיל לקחת גלולות, היא צמחונית והיא לא חזקה מדי וגם מעט דיכאונית (לא מקבלת תרופות או משהו כזה). אני מאוד חוששת מתופעות לוואי. מצד שני היא מאוד סובלת מחוסר האסתטיקה, ואני יודעת שזה בעיה שרק מחמירה עם הזמן (לי סירבו לתת טיפול תרופתי בגיל 18 והיום המצב חמור וגם הדבקתי את הילדה). סליחה על שאלה ארוכה. תוכלי בבקשה לחוות את דעתך בנושא?

20/11/2019 | 19:25 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, במידה והתרבית חיובית לפטרת, אין בעיה בטיפול פומי , תחת טיפול דרוש מעקב של תפקודי כבד וספירת דם אחת לחודש. לא ידועה לי בעיה מבחינת הגיל, ניתן לבדוק בעלון של התרופה. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה