פטרת ציפורניים -מקרה קיצוני

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

29/10/2019 | 12:50 | מאת: דינה

שלום רב , יש לי פטרת ציפורניים קשה כבר שנים ומכל מיני לא ממש טיפלתי . 7 מתוך עשר ציפורניים ממש הרוסות והציפורן נראת במצב כזה שאבדה כל צורה וקשה לי לראות איך אי פעם יכולה לצמוח לי ציפורן ׳נורמלית׳. מדובר במקרה קיצוני מאוד . השאלה שלי היא האם ידוע על מקרים בו טופל מצב כזה בהצלחה או לפחות בהצלחה חלקית ( ללא עקירת ציפורניים) , לוקחת בחשבון עלות וזמן השקעה והתמדה. קיים בכלל טיפול למצב בו הציפורן כבר אבדה צורה לחלוטין ( נראת כמו אבן) תודה

31/10/2019 | 15:37 | מאת: ד"ר מידן מיכל

חשוב להוכיח שאכן יש זיהום פטרייתי של הציפורניים. הרס ועיבוי של הציפורניים אינם בהכרח מעידים על פטרת, במידה וכן ממליצה על טיפול בכדורים למשך 3-4 חודשים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה