פטרת ציפורנים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

25/10/2019 | 16:39 | מאת: יוסף

*רציתי לדעת אם כדורים לפטרת בצפורנים גורמות נזק לכבד *מתחת לכמה מהציפורנים שלי יש צבע סגל שזה נראה מדם ולא קיבלתי שום מכה האם זה יכול להיות מהפטרת ציפורנים *ואם יש טיפול מועיל לפטרת ציפורנים חוץ מכדורים (תודה רבה)

25/10/2019 | 19:56 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, פטרת בעור או בציפורן מאופיינת בפריחה בעור או שינויים בציפורן. הטיפול בכדורים(טרבינפין או טריקן). כאשר ישנה ציפורן אחת או שתיים ניתן לנסות תכשיר מקומי כגון לק למיסיל. יש להשלים משטח ותרבית טרם הטיפול כולל תפקודי כבד. הטיפול עלול לגרום להפרעה בתפקודי כבד לכן יש צורך במעקב של ת. כבד כל חודש.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה