שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

17/10/2019 | 11:00 | מאת: א

שלום. אני בן 20. בחודש האחרון כשאני חופף את השיער (כל יום, שיער קצר), אני רואה כל פעם שאני מעביר את היד כמה שערות קצרות, כמו נשירה. רציתי לדעת מה זה אומר, האם השיער שלי מתחיל לנשור? חלש? ממה זה? מה עושים? יש לציין שאבא שלי קירח ואני חושש מהתקרחות. שתי תופעות ששמתי לב אליהן ואני לא יודע האם הן קשורות, האחת היא שבחודשיים האחרונים נראה לי שהשיער פחות צפוף במקומות מסוימים אבל בלי נקודות של התקרחות, כששאלתי אחרים הם אמרו שאני מדמיין. השנייה היא שבמשך הרבה זמן, זה לדעתי באופן טבעי, כשאני מתקלח או שם דאורדורנט גם יוצאות שערות, בעיקר באזור הישבן ובית השחי. תודה

18/10/2019 | 18:20 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, ישנם סוגים שונים של נשירה שיער. יש לאבחן את סוג הנשירה (כגון: תבנית נשירה גברית, אלופציה אראתה/טוטאלית טלוגו אפלוביום ועוד). הסיבות השכיחות: חסר בברזל, בעיות בבלוטת התריס, דיאטה חריפה, טיפול תרופתי, חילופי עונות, מצב דחק ועוד.. לא בהכרח יש קשרה לנשירה בבית שחי אלא אם מדובר בנשירה טוטאלית. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה