שנים של גרוד בידיים בעיקר בערב

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

13/10/2019 | 16:14 | מאת: רבקה

בת 56 בשנים האחרונות סובלת מגירוד בצד החצוני של שתי הידיים משורש כף היד עד המרפק. פגשתי כבר שלושה רופאי עור. כל אחד נתן משחות אחרות. לא עזר. הגירוד מחריף בערב. אני מוצאת את עצמי מגרדת עד זוב דם. יש פצעים קטנים שלא מצליחים להרפא זמן רב. איך שהו נפתחים ומדממים שוב. הגירוד מטריף... אשמח לשמוע כיוון. אציין שסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס אך מאוזנת עם אלטרוקסין. העבר נס כר היה גבוה (150). כעת בסביבות 100. אשמח לעצה. תודה רבה.

17/10/2019 | 14:43 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, חשוב לראות האם ישנה פריחה ראשונית או לא. במידה וגרד בלבד עם פצעים משניים יש להשלים ברור מלא לגרד. במידה ואין הטבה תחת טיפול מקומי ניתן לשקול טיפול פוטותרפי מקומי לידיים. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה