סדקים/חריצים, יובש וקילוף בשפתיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

03/10/2019 | 14:45 | מאת: קרין

שלום, אני בת 36. עקב טיפול בראוקוטן (שסיימתי לפני 3 חודשים) וכנראה גם התייבשות (כי לא הקפדתי על שתיית מים מרובה) נגרם לי יובש קיצוני בשפתיים והן התבקעו ונותרו בהן סדקים/חריצים (בעיקר בשפה העליונה) ויובש. גם יש תחושת "שריפה" בשפה העליונה המחורצת והשפתיים כל הזמן מתקלפות והרקמה הקרובה לפנים השפה העליונה ממש "חשופה", אדומה ומגורה כל הזמן. אני משמנת את השפתיים, אבל המצב לא משתפר. מה ניתן לעשות? ייתכן שהשפתיים לא ישתקמו? המצב מאוד מפריע לאיכות חיי ואפשר להגיד שאני די סובלת מהמצב (זה גם מפריע לי לאכול/לשתות/להתנשק וכו'...) והאם הסדקים/החריצים יכולים להחלים ולהיעלם או שהם עלולים להישאר כקמטים/צלקות? אציין שלפני הטיפול ברואקוטן לא היו לי בעיות כאלה או דומות בשפתיים והן מעולם לא נסדקו או התבקעו. אני ממש אובדת עצות ואודה מאוד על קבלת מענה.

05/10/2019 | 16:13 | מאת: ד"ר מידן מיכל

ממליצה על שפתון לשפתיים ציקלפלסט . ממליצה לפנות לרופא עור . לא אמורה להישאר צלקת.

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה